Καθηγητής Σύψας: «Lockdown στην Αττική αλλιώς η επιδημία θα ξεφύγει» (βίντεο)

O αριθμός των διασωληνωμένων έχει αυξηθεί, οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς πιέζονται, και ο κ. Σύψας χτυπά καμπανάκι κινδύνου για την πανδημία

Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Αττική.

Αν και τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα, ο καθηγητής επικαλέστηκε τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου».

Ο λοιμωξιολόγος κατέθεσε την προσωπική του άποψη για lockdown στην Αττική σημειώνοντας, βέβαια, πως ακόμη δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «το μοναδικό μέτρο, το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία, είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας -το lockdown. Η Αττική είναι στο πορτοκαλί χρώμα και εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και η Αττική φθάσει στο κόκκινο τότε θα πρέπει να λάβουμε πολύ πιο δραστικά μέτρα. Μπορεί να χρειαστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες ή και κλείσιμο στην εστίαση και το λιανεμπόριο -όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας. Οι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν πριν μας προλάβει ο χειμώνας».

“Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι…”

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτήν τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό», συνέχισε ο κ. Σύψας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: