Κάθε χρόνο στη Γερμανία διαπραγματεύονται το ύψος των χρημάτων για τις ασφάλειες των αυτοκινήτων

Ένα μήνα πριν τη λήξη του έτους οι Γερμανοί έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν με τους ασφαλιστές τους η απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρίες τα νέα τους ασφάλιστρα. Ο μήνας αυτός της διαπραγμάτευσης είναι ο Νοέμβριος και η τελευταία ημέρα καταγγελίας του συμβολαίου είναι στις 30 Νοεμβρίου.

Οι νέες  ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να προσελκύσουν νέους πελάτες κάνουν δελεαστικές προσφορές και τις περισσότερες φορές κερδίζουν αφού οι άλλες ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν ένα καλό πελατολόγιο δεν έχουν προετοιμαστεί για ελιγμούς και καλύτερες προσφορές.

Θα πρέπει ο ασφαλιζόμενος αν βρει καλύτερη προσφορά να καταγγείλει το συμβόλαιο του στην ασφαλιστική εταιρία που βρίσκεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Από εκεί και πέρα αρχίζει το παζάρι των διαπραγματεύσεων. Όταν ο προσωπικός ασφαλιστής ενημερωθεί ότι του φεύγει ένας πελάτης τότε κάνει νέα προσφορά για να μη φύγει ο ασφαλιζόμενος από την εταιρία του.

Αν κάποιος ασφαλισμένος ενημερωθεί για πιθανή αύξηση των ασφαλίστρων μέσα στο Δεκέμβριο τότε έχει δικαίωμα να το καταγγείλει. Δεν ισχύει δηλαδή η 30η Νοεμβρίου ως τελευταία ημέρα καταγγελίας.

Σύμφωνα με το Doryforos.Europa

  1. Οι Ασφαλιστές διαφέρουν

Όπως συμβαίνει με όλα όσα αγοράζετε, προϊόντα που μπορεί να φαίνονται ίδια έχουν διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την εταιρεία. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ψωνίζοντας κατόπιν σύγκρισης.

  1. Μην λαμβάνετε υπόψη μόνο την τιμή

Μια χαμηλή τιμή δεν είναι ευκαιρία εάν ο ασφαλιστής σας καθυστερεί να σας εξυπηρετήσει. Ερευνήστε το ιστορικό εξυπηρέτησης πελατών του ασφαλιστή, καθώς και την οικονομική του σταθερότητα. Επίσης υπάρχουν ασφάλειες που δίνουν μεγαλύτερη κάλυψη σε περίπτωση ζημιών χωρίς να είναι ακριβότερες.

  1. Επεκταθείτε πέρα από τα βασικά

Η νόμοι μας απαιτούν μόνο μία ελάχιστη ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, αλλά, θα πρέπει να ψάξετε για περισσότερη κάλυψη από αυτήν.

  1. Απαιτήστε εκπτώσεις

Οι ασφαλιστές παρέχουν εκπτώσεις για να ανταμείψουν την οδική συμπεριφορά που μειώνει τον κίνδυνο.

Κάθε χρόνο στη Γερμανία διαπραγματεύονται το ύψος των χρημάτων για τις ασφάλειες των αυτοκινήτων gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: