Κατεχόμενα: Μοιράζουν τουρκοκυπριακές «υπηκοότητες»

Το θέμα της παραχώρησης «υπηκοοτήτων» με ρουσφέτι συζητείται εδώ και μέρες στην κοινή γνώμη στα κατεχόμενα

Ο λεγόμενος «υπουργός εσωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουτλού Εβρέν, σε δηλώσεις του ανάφερε ότι δόθηκαν 2.500 τουρκοκυπριακές «υπηκοότητες» από την ημέρα ανάληψης των «καθηκόντων» του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», το θέμα της παραχώρησης «υπηκοοτήτων» με ρουσφέτι συζητείται εδώ και μέρες στην κοινή γνώμη στα κατεχόμενα, μετά από μια ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απαντώντας χθες σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης στη «Βουλή», ο κ. Εβρέν είπε ότι από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα μέχρι σήμερα δόθηκαν 2.500 «υπηκοότητες» και ότι οι 1.810 από αυτές είναι «υπηκοότητες» που παραχωρήθηκαν λόγω γάμου με Τουρκοκύπριους /ες.

Πρόσθεσε ότι εκτός αυτού, 683 άτομα έλαβαν «υπηκοότητα» επειδή έχουν συμπληρώσει έντεκα χρόνια παραμονής στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Εβρέν, δόθηκε η απάντηση που χρειαζόταν στην ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε συνάντηση με την αστυνομία και υποβλήθηκε παράπονο γι’ αυτήν. Σε ερώτηση για παραχώρηση «υπηκοότητας» σε άτομα που γεννήθηκαν στα κατεχόμενα, ο Εβρέν είπε ότι συνεχίζονται οι εργασίες επί του θέματος.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: