«Κατεβάζουν ρολά» από σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα

Συνεχόμενες 24ωρες απεργίες ξεκινούν οι φαρμακοποιοί από σήμερα Δευτέρα, κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση, που όπως λένε, «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού», εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας φαρμακείων.
Οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στη μία μετά το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ελάχιστα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά και αυτό για να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην «παράδοση» άνευ όρων της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών μας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να κατέχουν πάνω από το 51% ενός φαρμακείου, επιχειρηματίες- μη φαρμακοποιοί.
Για σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν ως φαρμακεία ασφαλείας από τις 8.30 το πρωί έως και τις 20.30, τα διημερεύοντα φαρμακεία τόσο στο πολεοδομικό συγκρότημα, όσο και στις περιοχές γύρω από αυτό. Μετά τις 20.30 το βράδυ θα λειτουργήσουν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Για να δείτε ποια φαρμακεία θα είναι ανοιχτά σήμερα πατήστε εδώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει ως εξής:
«H Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στην συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου αποφάσισε την πραγματοποίηση συνεχόμενων 24ωρων κυλιόμενων απεργιών, από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν δυναμικά στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση που καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού.
» Επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι».

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: