Καταργείται το πρόγραμμα voucher για τους επιστήμονες, με παρέμβαση Μητσοτάκη

Καταργείται το πρόγραμμα voucher τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες, οι οποίοι θα λάβουν τα 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στόχος του προγράμματος ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης.

«Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση», εξηγεί ο κ. Βρούτσης.

Με έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες που δικαιούνται τα 600 ευρώ, θα λάβουν την ενίσχυση για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

«Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται», επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: