Κατάρ-gate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η λογίστρια του Παντσέρι

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε η λογίστρια του φερόμενου ως εγκεφάλου του Κατάρ-gate, Αντόνιο Παντσέρι. Η ακρόαση της Μόνικα Μπελίνι για να αποφασιστεί η έκδοσή της στο Βέλγιο έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα, όπως μεταδίδει το ιταλικό TgCOM24, ενώ ο δικαστής του Εφετείου του Μιλάνου, Ρομπέρτο Αρνάλντι επικύρωσε τη σύλληψή της.

Υπενθυμίζεται ότι η λογίστρια της οικογένειας Παντσέρι, συνελήφθη νωρίτερα από τη Μονάδα Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Αστυνομίας του Μιλάνου κατόπιν εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από Βέλγους δικαστές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Κατάρ-gate.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, η φοροτεχνικός ήταν μέρος του δικτύου που «ξέπλενε» τα υψηλά χρηματικά ποσά που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano αναφέρει ότι μια από τις εταιρείες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό, είναι η Equality Consultancy srl, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με κύριους μετόχους τον αδελφό και τον πατέρα του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Πρόκειται για μια εταιρεία που ως κύριο αντικείμενό της, βάσει του καταστατικού της, είχε την ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα σε ΜΚΟ, επιχειρήσεις και «συνομιλητές σε τρίτες χώρες».

Κατά την ίδια περίοδο φέρεται να δημιουργήθηκε, πάντα από την Μπελίνι και την οικογένεια Τζόρτζι, μια ακόμη εταιρία με παρόμοιους στόχους στην Εσθονία.

Ο Παντσέρι, ο κύριος ύποπτος για το «Κατάρ-gate», συνήψε συμφωνία με τους βέλγους εισαγγελείς στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται γι’ αυτόν ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Υπέγραψε μια ομολογία με αντάλλαγμα την εν λόγω ποινή φυλάκισης, ένα πρόστιμο και την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπολογίζεται ότι η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ανακοίνωσαν βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Ο ίδιος συμφώνησε να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της.

Η συμφωνία συνήφθη αφού ο δικηγόρος του δήλωσε πως τα πρόσωπα, σε βάρος των οποίων διεξάγονται έρευνες, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Παντσέρι είχε δώσει στον επίσης ύποπτο βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα 120.000 ως 140.000 ευρώ.

Η συμφωνία με τους Βέλγους εισαγγελείς 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: