"Καταπέλτης" κατά Σαλμά ο Γιάννης Τούντας για τα αποσυρθέντα φάρμακα!

"Καταπέλτης" κατά Σαλμά ο Γιάννης Τούντας για τα αποσυρθέντα φάρμακα!«Καταπέλτης» κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ήταν την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας σχετικά με τον ακριβή αριθμό των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία έχουν αποσυρθεί από την ελληνική αγορά.
Ενώ ο Μάριος Σαλμάς διαβεβαιώνει μονίμως και μονότονα ότι δεν…
… υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων στην ελληνική αγορά φαρμάκου, ο Γιάννης Τούντας ανέφερε σε συνέδριο με θέμα τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα ότι οι αιτήσεις για απόσυρση φαρμακευτικών προϊόντων το 2012 ήταν 223, τελικά αποσύρθηκαν… 203! Από αυτά που εξαφανίστηκαν τελικά από την , τα 25 ήταν αναντικατάστατα ενώ με 3-4 δημιουργήθηκε θεραπευτικό πρόβλημα για ασθενείς και εισήχθησαν στη χώρα μας και σε πολλαπλάσιες τιμές μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).
Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ, το 2011 99 φάρμακα βγήκαν από την ελληνική αγορά, ενώ ήδη μέσα στο 2013 έχουν κατατεθεί 25 αιτήσεις για απόσυρση φαρμάκων.
Υπενθυμίζεται ότι το ygeia360.gr έχει αποκαλύψει ότι πολύ μεγάλη και πολύ γνωστή πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται ευρέως και στη χώρα μας, έχει προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές ότι, μετά από σχετική εντολή της μητρικής εταιρείας, είναι έτοιμη να αποσύρει… 72 φαρμακευτικά σκευάσματά της από την ελληνική αγορά, εάν δεν έχει λάβει μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου ικανό μέρος των οφειλομένων προς αυτήν.
Από Βασίλη Βενιζέλο

"Καταπέλτης" κατά Σαλμά ο Γιάννης Τούντας για τα αποσυρθέντα φάρμακα!

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: