Καταιγίδες: Βροχές σε όλη τη χώρα – Πλημμύρισε το νεκροταφείο στην Πτολεμαΐδα, κεραυνός σκότωσε κοπάδι με πρόβατα (βίντεο)

Ισχυρές μπόρες έπληξαν σήμερα πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την επικίνδυνη επέλαση της κακοκαιρίας.

Βροχοπτώσεις και χαλάζι έκανα την εμφάνισή τους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο του thestival.gr, το μεσημέρι της Τρίτης έριξε ψιλό χαλάζι στην περιοχή γύρω από το νοσοκομείο “Παπανικολάου”, όπου σημειώθηκε και βροχόπτωση.

Βροχούλα και ψιλό χαλάζι τώρα στο Παπανικολάου!

Posted by Βαγγέλης Χριστοφορίδης on Tuesday, August 23, 2022

Η κακοκαιρία και η σφοδρή νεροποντή δεν άφησαν αλώβητα και τα Κοιμητήρια Αγίας Τριάδος και Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, τεράστιες ποσότητες νερού κάλυψαν τους τάφους, αλλά και όλους τους διαδρόμους του τεράστιου χώρου. Αυτή τη στιγμη είναι αδύνατη η πρόσβαση στο σημείο.




Μετά τη χθεσινή καταιγίδα, άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί στη Λαμία με σφοδρές βροχοπτώσεις με δεκάδες κεραυνούς. Από τα πρώτα λεπτά οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σύμφωνα με το lamiareport.gr, φρεάτια «τινάχτηκαν» από την πίεση των υδάτων. Τα προβλήματα εντοπίζονται, όπως και το προηγούμενο 24ωρο στη Λεωφόρο Καλυβίων, μέχρι τη ΜΕΡΥΠ, Κύπρου και Χαλκομάτας, καθώς και στην οδό Πανουργιά στη συμβολή με την Σατωβριάνδου.


Ακόμη όμως και κεντρικοί οδοί όπως η Υψηλάντη και η οδός Καραϊσκάκη εξαιτίας της μεγάλης κλίσης, παρουσιάζουν πολλά νερά, ενώ κατεβάζουν και φερτά υλικά. Η διέλευση των οχημάτων στον Ξηριά στον Κένταυρο, για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί. Επιπλέον οι δυνατοί άνεμοι εξακολουθούν και προκαλούν ζημιές σε δέντρα με πολλά σπασμένα κλαδιά που είναι επικίνδυνα για την κυκλοφορία.


Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει και το νομό της Ηλείας τις τελευταίες ώρες, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Συγκεκριμένα, δυνατές μπόρες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Κρέστενας και της Ολυμπίας αλλά και στα πολύ ορεινά του νομού, ενώ σύννεφα έχουν «σκεπάσει» και τον Πύργο.





Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε κατολίσθηση σε τρία σημεία της παλαιάς Εθνικής οδού Πούντας – Καλαβρύτων, καθώς και στη γραμμή του οδοντωτού σιδηρόδρομο. Συνεργεία καθαρίζουν τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία για λίγη ώρα.

Με τουριστικά λεωφορεία μεταφέρονται οι 100 περίπου επιβάτες του οδοντωτού σιδηροδρόμου από τα Καλάβρυτα στο Διακοφτό, καθώς 8 χιλιόμετρα πριν μπει ο συρμός στην κωμόπολη του Διακοφτού σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ο συρμός. Τα δρομολόγια διακόπηκαν μέχρι να καθαριστεί από τα βράχια το σημείο.


Κεραυνός που έπεσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης σκότωσε το κοπάδι με πρόβατα κτηνοτρόφου στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, το κοπάδι βρισκόταν στη θέση «Βλάχα» όταν ξεκίνησε η καλοκαιρινή καταιγίδα. Ο κεραυνός που έπεσε σκότωσε περίπου πενήντα από τα πρόβατα. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός ανθρώπου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: