Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να λάβουν τις απαντήσεις του τεστ


Σε καταγγελία που αναφέρει πως υγειονομικοί υπάλληλοι οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει χαρακτηριστικά πως στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ασυμπτωματικούς, και τα αποτελέσματα των τεστ βγαίνουν σε μία με δύο ημέρες, έτσι αποτελούν κινητές εστίες διασποράς του ιού.

«Εβδομήντα υγειονομικοί υπάλληλοι νόσησαν εντός του Αυγούστου. Άλλοι τέσσερις υγειονομικοί προστέθηκαν στην απέραντη λίστα υγειονομικών που νοσούν. Δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, ένας βοηθός θαλάμου στη Καλαμάτα, και μια νοσηλεύτρια από το Δρομοκαΐτειο. Επικίνδυνη η απόφαση του υπουργείου Υγείας να εργάζονται έως την ώρα έκδοσης του αποτελέσματος. Προσπαθούν να καλύψουν έτσι τις ελλείψεις προσωπικού και δημιουργούν μεγαλύτερο ζήτημα» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Παράλληλα καταγγέλλει ότι ζητήθηκε από υγειονομικό υπάλληλο στους Παξούς να πληρώσει τα έξοδα μετάβασης στη Κέρκυρα προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊό δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό αποδεικτικό έγγραφο.

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: