Καταγγελία για καταλήψεις σε σχολεία στο Ηράκλειο: «Ένστολοι ζήτησαν τα ονόματα μαθητών»


Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV. Όπως ανέφερε, δύο διευθυντές σχολείων του Ηρακλείου που ήταν υπό κατάληψη δέχτηκαν όχληση από ένστολη υπηρεσία ζητώντας τους στοιχεία για τις καταλήψεις αλλά και ονόματα μαθητών.

Ο κ. Ρηγάκης προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη τονίζοντας ότι έχει δύο επόμενες καταγγελίες, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι τακτικές θυμίζουν άλλες εποχές.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ekriti.gr, ζήτησε από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης της Κρήτης Μανόλη Καρτσωνάνη να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες.

Ο κ. Καρτσωνάκης δήλωσε ότι αυτές τις καταγγελίες τις ακούει για πρώτη φορά τονίζοντας ότι η θέση του υπουργείου Παιδείας είναι ξεκάθαρη προς τους περιφερειακούς διευθυντές σε όλη την χώρα με σημείο αναφοράς την διαχείριση των καταλήψεων με καθαρά παιδαγωγικούς όρους και τακτικές.

Μάλιστα ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης είπε ότι θα διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες καταδικάζοντας αυτές τις τακτικές εφόσον ισχύουν.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: