Καταδίωξη στο Πέραμα: «Οι αστυνομικοί είναι κατηγορηματικοί για τον 14χρονο Ρομά, πολύ πιο εύσωμος διέφυγε», λέει ο Κούγιας

Οι δικαστικές Αρχές θα διεξαγάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ηλικία του τρίτου ατόμου που επέβαινε στο όχημα τη νύχτα της αιματηρής καταδίωξης

Νέα στοιχεία για τον 14χρονο Ρομά, για τον οποίο υποστήριξε, πριν από ένα 24ωρο, πως δεν βρισκόταν καν στο αυτοκίνητο της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, δίνει ο συνήγορος των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στο Mega, μετά την εισαγγελική απόφαση με την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς όρους, και οι επτά αστυνομικοί, ο κ.Κούγιας υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί «είναι κατηγορηματικοί ότι το πρόσωπο που διέφυγε ήταν πολύ πιο ψηλό και πολύ πιο εύσωμο».

Οι δικαστικές Αρχές θα διεξαγάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ηλικία του τρίτου ατόμου, το οποίο, αν είναι μικρότερο των 15 ετών «είναι ποινικά ανεύθυνο», κάτι που δικαιολογεί την επιλογή του για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στη θέση του πραγματικού εμπλεκόμενου, σύμφωνα με τον κ. Κούγια.

«Οδηγεί το συγκεκριμένο πρόσωπο στην ατιμωρησία. Αυτό που προβλέπεται για αυτά τα παιδιά είναι ότι δε φυλακίζονται. Αποφασίζει η δικαιοσύνη αν θα εγκλειστούν σε ίδρυμα και αν θα τεθούν υπό την επιμέλεια πραγματογνωμόνων», επεσήμανε συγκεκριμένα.

«Τα σημεία που είχαν ενδιαφέρον ήταν, όχι οι θέσεις των κατηγορουμένων, αλλά τα όσα είπε ο αυτόπτης μάρτυρας οδηγός του λεωφορείου, αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή. Περιέγραψαν με τα πλέον αδρά χρώματα μια εγκληματική συμπεριφορά που επιδείκνυε ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου», τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Οι γείτονες περιέγραψαν μια συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε ένα μέρος που οι αστυνομικοί είναι εγκλωβισμένοι. Ανατρέπει τις μηχανές, τις σέρνει. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μπουσουλώντας να διαφύγουν, γλύτωσαν την τελευταία στιγμή. Ήταν καθαρή απόπειρα ανθρωποκτονίας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους 38 πυροβολισμούς, ο συνήγορος των αστυνομικών σημείωσε: «Έπεσαν 38 πυροβολισμοί και των επτά αστυνομικών συγχρόνως. Από 38 βολές μόνο μία ήταν θανατηφόρα και εκφράζω την θλίψη μου για τον θανοντα. Μόνο 4 βολές έχουν βρει στόχο».

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν, πριν από ένα 24ωρο, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: