Καταδίωξη σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου, για τη σύλληψη 18χρονου διακινητή

Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού διακινητή μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών, που μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος 10 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Πράσσου της Σάμου, προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού, περιπολικό σκάφος του σώματος εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή ταχύπλοο σκάφος που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο χειριστής του αρνείτο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις στελεχών του λιμενικού. Αφού πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών από το λιμενικό σε ασφαλή τομέα, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθκε και συνελήφθη ο 18χρονος χειριστής του.

Νωρίτερα, άλλο περιπολικό σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε από χερσαία ζώνη του ακρωτηρίου Πράσσου 10 μετανάστες, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 18χρονο ως τον χειριστή του σκάφους που τους μετέφερε στη Σάμο.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Βαθύ της Σάμου, ενώ από το λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Στο μεταξύ, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Καρδάμυλων της Χίου, προχώρησε τις πρωινές ώρες χθες, σκάφος του λιμενικού. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: