Καταδικάσθηκαν τρεις, σε 25 χρόνια φυλάκιση, για την τραγωδία στη Marfin

Καταδικάσθηκαν τρεις, σε 25 χρόνια φυλάκιση, για την τραγωδία στη Marfin

Ποινές με αναστολή για τον διευθύνοντα Σύμβουλο, τη διευθύντρια του υποκαταστήματος και τον υπεθυνο ασαφαλείας. Δεν συνελήφθησαν ακόμη οι κουκουλοφόροι που πυρπόλησαν το κατάστημα.

Φυλάκιση 10 ετών χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό επέβαλε το δικαστήριο σε δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τα γεγονότα της Marfin,το 2010 που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο από τριών εργαζομένων στην ανάμεσά τους και μιας εγκύου.

Ειδικότερα το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 10 ετών με αναστολή στον διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας Κ. Βασιλακόπουλο καθώς και στον υπεύθυνο πυρασφάλειας Ε. Βελονάκη.

Στους δύο κατηγορούμενους επεβλήθη εγγύηση ύψους 30 χιλιάδων χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Στην κατηγορουμένη Ά. Βακαλοπούλου, διευθύντρια υποκαταστήματος, το δικαστήριο επέβαλε φυλάκισης 5 ετών και ενός μήνα χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφτυντικό

Αντίθετα αθώα κρίθηκε η υποδιευθύντρια Α Κούκου. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι καθώς η απόφαση του δικαστηρίου έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Πηγή: protothema

xespao

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: