Καστοριά: Θετικά στον κορωνοϊό όλα τα δείγματα από νεκρά και ζωντανά βιζόν σε φάρμα

“Πιθανότερο σενάριο να θανατωθούν και τα 2500 μινγκ στη μονάδα”

Θετικά στον κορωνοϊό ήταν και τα οκτώ δείγματα από νεκρά αλλά και ζωντανά βιζόν της φάρμας σε περιοχή του Βοΐου, στη Δυτική Μακεδονία.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα δείγματα εστάλησαν άμεσα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε εργαστήρι της Θεσσαλονίκης, όπου αναλύθηκαν κατά προτεραιότητα και εντοπίστηκαν όλα θετικά.

“Πιθανότερο σενάριο να θανατωθούν και τα 2500 μινγκ στη μονάδα”

Μιλώντας στο kozan.gr, o Διευθυντής της Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης Θεόφιλος Καντζόγλου, ανέφερε σχετικά:

«Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, αποδεικνύεται ότι στη συγκεκριμένη μονάδα εκτροφής υπάρχει ο ιός. Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα περιμένουμε να μας σταλθούν κεντρικές οδηγίες αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να θανατωθούν όλα τα μινγκ στη μονάδα, στο σύνολό τους γύρω στις 2500.

Κάνω μια έκκληση προς όλους τους εκτροφείς τέτοιων μονάδων. Να μπαίνει στις μονάδες το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για τη φροντίδα των ζώων, το οποίο πρέπει να τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα βιο-ασφάλειας, να χρησιμοποιεί ρούχα αποκλειστικά για τη μονάδα, τα οποία θα φορά και θα αποθέτει στην είσοδο της μονάδας, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκα & προστατευτικά γυαλιά κι αν είναι δυνατόν και με φόρμες μιας χρήσεως, γάντια, απολυμαντικά και το αυτοκίνητο με το οποίο προσέρχεται στη μονάδα το συγκεκριμένο προσωπικό να μην εισέρχεται εντός των εγκαταστάσεων και να σταθμεύεται σε κάποια ασφαλή απόσταση (π.χ. 50 μέτρα μακριά)».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: