Καρυδόπιτα με κρέμα γλασο Θεικό !!!

 
ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙη ΚΟΥΠΑ των (250ml)!

6 αυγα,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

μισο ποτηρι κσκαο,

1 και ακομη ενα μισο αλευρι φαριναπ,

1 φακ.μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.γ κανελα,

1 κ.γ γαρυφαλλο,

1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα η και σε σκονη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Εχουμε ανακατεχει τα υπολοιπα υλικα εκτος των καρυδιων σε ενα μπολ!

Τα ριχνουμε στο μείγμα αυγων-ζαχαρης και χτυπαμε 2 λεπτα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε τα καρυδια σε δοσεις ανακατευουμε απαλα με μαριζ!

Βουτυρωνουμε το ταψι (28ν) ριχνουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180β προθ.αντιστ.μεσαια σχαρα για 40 λεπτα!

Το βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 2,5 μιση ποτηρια νερο με 2,5 ποτηρια ζαχαρη!

Αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφει και μετα ξανα!

ΚΡΕΜΑ:::: ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

1 βανιλια,

50 γρ βουτυρο,

1 ποτηρι σαντιγί χτυπημενη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Διαλυουμε σε ενα μπολακι με λιγο απο το κρυο γαλα το αλευρι-κορν!!

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με τυν ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε το.μείγμα αλευρι κορν και ανακατευουμε !

Οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα βανιλια-βουτυρο!!

Αφηνουμε να κρυωσει καλα και την χτυπαμε με το μιξερ να αφρατεψει!

Ριχνουμε σε δοσεις την σαντιγί και την ανακατευουμε απαλα!

Την ριχνουμε πανω στο κρυο γλυκο!

Τελος ριχνουμε πανω τριμμενα καρυδια και τριμμενη σοκολατα!

Εκτέλεση φωτό συνταγη από κ. Tzeni Tsanaktsidou – AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: