Κάρολος και Νταϊάνα: Οι σωματοφύλακες αποκαλύπτουν τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις

Τα eρωτικά τους καταφύγια ήταν απέναντι το ένα από το άλλο — Η μέρα που ο εραστής της Νταϊάνα είδε γuμνή την Καμίλα — Η γυναικεία συμμορία που προσπάθησε να απαγάγει τον Κάρολο — Νέο αποκαλυπτικό βιβλίο με συνεντεύξεις από πρώην σωματοφύλακές τους

Η καθημερινή ζωή ήταν προγματικά πολύ δύσκολη για τους σωματοφύλακες του Καρόλου και της Νταϊάνα, ίδιως την περίοδο, που ο ένας απατούσε τον άλλον. Επρεπε να τους προστατεύουν και ταυτόχρονα να είναι απόλυτα διακριτικοί. ΄Επρεπε να κρύβουν πού βρίσκονται ο πρίγκιπας και οι πριγκίπισσα της Ουαλίας από τους πάντες.

«Οταν συνόδευα την λαίδη Νταϊάνα στα προσωπικά της ραντεβού, δεν έπρεπε να το μάθει κανείς. Ούτε οι συνάδελφοί μου που ήταν στην υπηρεσία του Καρόλου, ούτε οι άνθρωποι της βασίλισας και του παλατιού, ούτε καν οι ανωτεροί μου, καθώς όλοι γνωρίζαμε ότι ανάμεσά μας βρίσκονταν και «καρφιά» που τα κάρφωναν στα tabloids», θυμάται ένας από τους πρώην σωματοφύλακες της Νταϊάνα. Ολα αυτά περιέχονται στο νέο αποκαλυπτικό βιβλίο με συνεντεύξεις από πρώην σωματοφύλακές τους που θα κυκλοφορήσει στο τέλος της εβδομάδας «ΤHE SECRET ROYALS: SPYING AND THE CROWN, FROM VICTORIA TO DIANA» των Richard Aldrich και Rory Cormac.

Ο Κόλιν Τρίμινγκ ήταν πάντα στο πλευρό του πρίγκιπα της Ουαλίας, όταν οδηγούσε την Αστον Μάρτιν του από το Χάιγκροβ στο εξοχικό στο Γκλόσεστάιρ για να συναντήσει την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Όταν η Νταϊάνα επισκεπτόταν τον Τζέιμς Χιούιτ στο σπίτι της μητέρας του στην εξοχή, ο σωματοφύλακας έβγαζε τη νύχτα στον καναπέ, ενώ το ζευγάρι χαιρόταν τον έρωτά του στο πάνω δωμάτιο.

Σύμφωνα με τους σωματοφύλακες, ο Χιούιτ έπαιρνε πιο σοβαρά τα μέτρα ασφαλείας από ό,τι η Νταϊάνα. «Ευτυχώς μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μαζί του. Ως στρατιωτικός, καταλάβαινε τη σοβαρότητα της κατάστασης» θυμάται ένας από αυτούς.


«Η Νταϊάνα ήταν σκέτη καταστροφή. Οταν ήθελε να βρεθεί με τον Χιούιτ μόνη της στο Ντέβον μας ζητούσε να την συνοδέψουμε και μετά εξαφανιζόταν για όλο το Σαββατοκύριακο. Ζούσαμε με τον τρόμο μην της συμβεί κάτι. Θα μας αποκεφάλιζαν. Σε ένα Σαββατοκύριακο άσπρισαν τα μαλλιά μας».

Και συνεχίζει: «Το χειρότερο ήταν με το ερωτικό κρυσφύγετο της Νταϊάνα στο Λονδίνο. Το σπίτι που βρήκε, ήταν ακριβώς απέναντι από το σπίτι των Πάρκερ Μπόουλς στο Κλάρβιλ Γκρόουβ στο Νότιο Κένσιγκτον και μάλιστα σχεδόν δίπλα με τα γραφεία της PLO, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης… Κόλαση. Δεν έπρεπε μόνο να τους κρύβουμε από μεταξύ τους, αλλά και από τις μυστικές υπηρεσίες».

«Η Καμίλα είχε μια εκκεντρικότητα, ας το πούμε έτσι. Εκανε όλες τις καθημερινές της ρουτίνες στο σπίτι, γuμνή. Ενα πρωϊνό μάλιστα είδαμε τον Χιούιτ να κοιτάει την Καμίλα στο απέναντι διαμέρισμα να γuμνάζεται ολογuμνη… Ο σύζυγός της ήταν στο γραφείο του και ο Χιούτ τον γνώριζε. Ηταν κάποτε διοικητής του».

«Η Νταϊάνα έκανε τα πάντα για να ξεφύγει από μας. Ακόμα και όταν δεν υπήρχε λόγος. Προκαλούσε πολλαπλούς πανικούς σε όλους μας, όταν αποφάσιζε να εξαφανιστεί και να πάει για ψώνια στον King’s Road με μόνη ασφάλεια τα μαύρα γυαλιά ηλίου της». «Μια φορά στο Αυστριακό θέρετρο Lech, κατέβηκε από το λούκι του σαλέ και τον πρώτο όροφο και εξαφανίστηκε για μια βόλτα μόνη της. Έγινε χαμός. Την ψάχναμε στα βουνά».


Κάποια στιγμή η Νταϊάνα σε μια προσωπική συζήτηση με τον Ντέιβιντ Μέινελ, τον αστυνομικό αξιωματικό που διοικούσε την SO14, το τμήμα για την προστασία των VIP στη Βρετανία του εκμυστηρεύθηκε πως είχε «κάποιους φίλους σε υψηλές θέσεις». Τους κατανόμασε στον Μέινελ. Και οι οποίοι την είχαν ενημερώσει πως ύπηρχε μια ομάδα 5 ατόμων μέσα στις μυστικές υπηρεσίες -πέρα από τους σωματοφύλακες τις — που την παρακολουθούσαν συνέχεια και καιτέγραφαν και τις συνομιλίες της.

Ακόμα και η ΝSA είχε έναν ολόκληρο ογκώδη φάκελο για την πρίγκιπισα της Ουαλίας. Απο ότι όμως φαίνεται οι Αμερικανοί κατέγραφαν τις ακτιβιστικές δραστηριότητές της. Παρόλα αυτά η NSA έχει σήμερα έναν φάκελο με 1.000 σελίδες, πολλές από τις οποίες είναι τηλεφωνικές συνομιλίες της Νταϊάνα. Ο φάκελος παραμένει απόρρητος, 25 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Από την άλλη πλευρά, ο Κάρολος ήταν πάντα στο στόχαστρο εθικιστικών ομάδων και εξτρεμιστών στη Βρετανία. Στη δεκαετία του 1960, όταν πήγε σπουδές στο Trinity College ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη γυναικεία συμμορία, που ήθελε να τον απαγάγει. Ο κωδικός ήταν οι αμαζόνες του Τρίνιτι. «Σχεδίαζαν να τον απαγάγουν κατά την διάρκεια ενός πάρτι στο κολέγιο, όπου όλοι θα ήταν ντυμένοι με αποκριάτικα κοστούμια. Ηταν τραγικό και αστείο ταυτόχρονα. Ντυμένοι με αποκριάτικες στολές κηνυγούσαμε τις αμαζόνες στο πάρτι».

Οταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, στην τελετή ανακήρυξης του ως Πρίγκιπα της Ουαλίας βρέθηκε και «ελεύθερος σκοπευτής που άνηκε σε εξτρεμιστική ομάδα για την απελευθέρωση της Ουαλίας αλλά ανακαλυψαμε και βόμβα στον χώρο της τελετής. Kαι μάλιστα με δραματικό τρόπο. Ένας 10χρονος νόμιζε ότι βρήκε μια μπάλα και την κλώτσισε. Η βόμβα έσκασε και ο μικρός έμεινε ανάπηρος»

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: