Karavan: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο θηλυκού ελληνικού fashion brand

Φλοράλ crop tops, ψηλόμεσες φούστες, έθνικ μοτίβα και tropical prints πρωταγωνίστησαν στο news feed σου στο Instagram το καλοκαίρι που μας πέρασε. Και αυτό δεν οφείλεται σε κάποια «στυλιστική επιδημία», αλλά στο ότι τα περισσότερα κορίτσια που ακολουθείς έχουν φορέσει ρούχα Karavan. Γι’ αυτό εμείς μιλήσαμε με την Creative Director του πιο hip, ελληνικού brand, την Μαριλού Κατσώνη, και μας προετοίμασε για ό,τι δούμε –εντός και εκτός social media- από το αγαπημένο μας greek label αυτή τη σεζόν.
Karavan: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο θηλυκού ελληνικού fashion brand
Τι έκανες πριν από το 2013, όταν και δημιούργησες το brand σου;
Σπούδασα γραφιστική και μετά fashion design ενώ παράλληλα, από τα 18 μου, δούλευα στον χώρο της μόδας.
Μίλησέ μας λίγο για το όνομα του brand σου, πως προέκυψε; Eίναι αναφορά στο Νομαδικό στυλ των ρούχων σου, στον τύπο των κοριτσιών που τα επιλέγουν, τα οποία είναι «πολίτες του κόσμου», με πολλές αναφορές και προσλαμβάνουσες; Kαι τα δύο; Τίποτα από τα δύο;
Τα Karavan βαφτίστηκαν από το τραγούδι «Planet Caravan» των Black Sabbath. Σε μία ελεύθερη μετάφραση του κομματιού (και όχι στη κυριολεκτική του σημασία) υπάρχει ένας «πλανήτης-καραβάνι». Εμείς σαν μονάδα ο καθένας, αλλά και η ολόκληρη η γενιά μας, είμαστε οι σύγχρονοι νομάδες. Αυτό δεν σημαίνει πως μετακομίζουμε συνεχώς σε διαφορετικά μέρη αλλά πως προσαρμοζόμαστε στην γρήγορη εναλλαγή των καιρών και δεν προσκολλόμαστε σε υλικά αγαθά, καταστάσεις και πεπατημένες έτσι ώστε να κάνουμε την προσαρμογή αυτή πιο εύκολη. Το ότι νιώθουμε κάπως έτσι είναι και ένα χαρακτηριστικό που σαν ομάδα μας κρατάει σε εγρήγορση και μας ετοιμάζει να υποδεχθούμε οτιδήποτε ακολουθεί.
Karavan: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο θηλυκού ελληνικού fashion brand
H συλλογή F/W 2017 σε τι διαφέρει από την περσινή; Πώς θα την περιέγραφες;
Η συλλογή φέτος κατακλύζεται από patterns, κεντήματα και χρώματα. Σε σχέση με την περσινή, η φετινή μας είναι μακράν πιο θηλυκή με έμφαση στα μεσάτα φορέματα και στις φούστες. Ακόμα και τα κοστούμια μας, αποτελούνται από ψηλόμεσα παντελόνια που «κάθονται» σωστά στο γυναικείο σώμα, σε σημεία που το αναδεικνύουν και τα σακάκια υπογραμμίζουν τέλεια τους ώμους. Τα κεντήματα έχουνε μπει πλέον παντού, ακόμα και στα φούτερ μας και τα εμπριμέ έχουν δουλευτεί με τον κατάλληλο τρόπο για να είναι ναι μεν σε ένα χειμωνιάτικο mood αλλά κυρίως για να ανεβάζουν τη δική μας διάθεση, ανεξαρτήτως καιρού. Η συλλογή F/W 2017-18 ονομάζεται «We all begin as strangers» και είναι αφιερωμένη στους άγνωστους ανθρώπους που γίνανε τα άλλα μας μισά, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας, οι μέντορες μας, οι συνδετικοί κρίκοι για την πορεία της ζωής μας. Έτσι όλα τα ρούχα έχουν ονόματα από πραγματικά πρόσωπα που έχουμε συναντήσει στη ζωή μας κατά καιρούς εμείς σαν ομάδα.
Έχεις ξεχωρίσει κάποιο κομμάτι;
«We all begin as strangers»… οπότε τους δίνω λίγο χρόνο για να τα γνωρίσω καλύτερα. Προς το παρόν κάθε μέρα έχω και άλλο αγαπημένο. Σήμερα είναι το Charlotte.
Fall’s Essentials: Γράψε μας τα δικά σου…
Ένα καπέλο με σκληρό πλατύγυρο, ένα ζευγάρι μαύρα μποτάκια με χαμηλό τακούνι για να τα φοράω με όλα τα φορέματα και τις φούστες μου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και μικρούς, χρυσούς κρίκους. Από ρούχα θα έλεγα σίγουρα μεσάτες φούστες σε διάφορα χρώματα, αλλά και εμπριμέ, για να τις φοράω με πουλόβερ μονόχρωμα. Τέλος θα ήθελα φαρδιά φορέματα, κοντά ή πιο μακριά, και μεσάτα σακάκια για να μπαίνουνε από πάνω σαν πανωφόρι.
Karavan: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο θηλυκού ελληνικού fashion brand
Πες μου τι σε εμπνέει πριν ξεκινήσεις να δημιουργείς ένα ρούχο; Mία ταινία, ένα τραγούδι, μία βόλτα στην Αθήνα;
Tις περισσότερες φορές σχεδιάζουμε ρούχα βάση των αναγκών μας (είμαστε τέσσερις γυναίκες στο team και η καθεμία μας έχει διαφορετική καθημερινότητα και σωματότυπο) και της διάθεσης μας. Προσωπικά εμπνέομαι από τους ανθρώπους που μου αρέσει το στυλ τους, η αύρα τους και ο τρόπος που μιλάνε για τα πράγματα.
Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ των κοριτσιών στην Αθήνα;
Είναι πολύ θηλυκό! Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πως έχουν αρχίσει να κάνουν πιο προσεγμένες στυλιστικές επιλογές και στην καθημερινότητα τους και δεν περιμένουν το βράδυ ή μία πιο επίσημη περίσταση για να βάλουν κάτι «διαφορετικό».
Ποια κινηματογραφική ηρωίδα θεωρείς style icon;
Θα ακουστώ γραφική -και πλέον παλιομοδίτισσα- αλλά σίγουρα οι τέσσερις πρωταγωνίστριες του «Sex and the City» μας πρόσφεραν απλόχερα εμβληματικές εμφανίσεις.
Αν μπορούσες να έχεις σχεδιάσει εσύ ένα iconic ρούχο πιο θα ήθελες να ήταν αυτό και γιατί;
Το κρουαζέ jersey φόρεμα της Diane Von Furstenberg.
Aνεβάζεις στα social media του brand κοπέλες με δημιουργίες σου;
Βεβαίως και βάζουμε! Διαλέγουμε αυτές που είναι πιο αντιπροσωπευτικές για το ρούχο, έχουνε καλή ανάλυση αλλά μερικές φορές κάποιες που απλά μας αρέσει η αίσθηση που βγάζουν.
Ποιος είναι ο επόμενος δημιουργικός σου στόχος; 
Έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου… Την προηγούμενη σεζόν παρουσιάσαμε και μια δεύτερη συλλογή μας, τα KRVN και για το καλοκαίρι ετοιμάζουμε κάτι πολύ φρέσκο που νομίζουμε ότι θα σας αρέσει!
Karavan: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο θηλυκού ελληνικού fashion brand
Aγαπημένοι ξένοι Οίκοι Μόδας και Έλληνες σχεδιαστές που θαυμάζεις;
Αγαπώ ό,τι έχει κάνει ο Alessandro Michele για τον οίκο Gucci, μου αρέσουν πολύ τα σχετικά νέα Attico, λατρεύω το sexiness του Jacquemus, την απλότητα των The Row, τα wow κομμάτια του Valentino. Από Έλληνες σχεδιαστές μου αρέσει ο άνθρωπος που αγαπάει το γυναικείο σώμα πιο πολύ από τον καθένα, ο Βασίλης Ζούλιας, οι εντυπωσιακοί Mi-RO και η φοβερή Mary Katrantzou. Εννοείται με τίποτα δεν μπορώ να ξεχάσω την Τόνια από τα Nidodileda και τον Δημήτρη από τα Milkite με τους οποίους αρχίσαμε παράλληλα και η εξέλιξη τους είναι καταπληκτική.
Έχεις κάποιο fashion quote;
More is more.
Στυλ είναι…
Χωρίς δεύτερη σκέψη, η προσωπικότητα.

Ιnfo: www.karavanclothing.com

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: