Καραθανασόπουλος: Θα διατηρηθεί η φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στον τ/σ ΑΝΤ1 επισημαίνοντας καταρχήν ότι υπάρχουν οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, «τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που σημαίνει συνέχιση της φοροεπιδρομής για τα λαϊκά στρώματα», πρόσθεσε στη συνέχεια: «Άρα τα μέτρα φοροελάφρυνσης, τα οποία θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, είναι προσχηματικά, θα είναι μέτρα που θα διατηρούν τη φορολογική επιβάρυνση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα μέτρα φοροαποφυγής για το μεγάλο κεφάλαιο».

Είπε ότι η κίνηση της κυβέρνησης να μειώσει το φορολογικό συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα, τα οποία συμμετέχουν στο σύνολο των φορολογικών εσόδων μόνο με 5%, φέτος, από το 28% στο 24% και του χρόνου στο 20%, είναι «πρόκληση κι όταν υπάρχουν τμήματα του κεφαλαίου που δεν φορολογούνται καθόλου όπως οι εφοπλιστές».

«Δεύτερον μειώνεται έτι περαιτέρω, το είχε μειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο φόρος στα διανεμόμενα κέρδη», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «από τη στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο το απαλλάσσουν σκανδαλωδώς, θα συνεχίσουν να πληρώνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, και αυτοαπασχολούμενοι αφού τα φορολογικά έσοδα του κράτους προβλέπεται να παραμείνουν ίδια με τα προηγούμενα χρόνια».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζει, θα φέρει «νέα σκανδαλώδη προνόμια για το κεφάλαιο και όσον αφορά τη χωροταξία, το περιβάλλον και το πώς θα κάνουν επενδύσεις».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός μιλά για «ανάπτυξη για όλους», πριν ο κ. Τσίπρας μιλούσε για «δίκαιη ανάπτυξη», όμως, «η ανάπτυξη που θα έλθει, με τον ρυθμό που θα έλθει, θα είναι μια άδικη ανάπτυξη γιατί έχει ως προϋπόθεση το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων».

Έκανε λόγο για «θωράκιση του συστήματος με την καταστρατήγηση περαιτέρω συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, τώρα η ΝΔ θα φέρει ηλεκτρονική ψηφοφορία για να προκηρυχθεί απεργία».

Όσον αφορά το ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων, επισήμανε ότι «το παιχνίδι που παίζεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Τουρκία κ.ά. σε βάρος των ξεριζωμένων, αλλά και των λαών των άλλων χωρών».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: