Καραμανλής: Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι “η χώρα έχει ανάγκη υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις κι όχι από τα αποπαίδια του παλαιού παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και καθώς το μεσημέρι είχε λάβει χώρα στην Αθήνα η συνάντηση στο Κάραβελ, παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Λαλιώτη και άλλων ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επιστροφή “του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ”, όπως είπε με αρκετή δόση ειρωνείας.

Δεν παρέλειψε επίσης να υπενθυμίσει τι είχαν πει το 2009 ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας σύγκριση μεταξύ της στάσης των δύο και κατηγορώντας τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό.

Υποστήριξε ως εκ τούτου ότι σήμερα, που το ΠΑΣΟΚ κάνει πλέον μία συγκεκριμένη επιλογή, η μόνη λύση είναι η ΝΔ.

Υπάρχει κάποιος που μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για την οικονομική κρίση που θα έρχονταν. Κάποιος που είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο Θεσσαλονικιός τέως πρωθυπουργός

«Από το 2009 υπάρχει κάποιος που μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για την οικονομική κρίση που θα έρχονταν. Κάποιος που είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο Θεσσαλονικιός τέως πρωθυπουργός, ο άνθρωπος που ηγήθηκε αυτής της παράταξης σε δύσκολες στιγμές και την οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, ο Κώστας Καραμανλής”, είπε ειδικότερα ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ.

Σχολίασε ότι ο πρώην πρωθυπουργός: “Είχε το θάρρος όχι μόνο να προκηρύξει εκλογές, αλλά και να πει στους πολίτες την αλήθεια” και εκτίμησε ότι: “Εάν τότε οι Έλληνες τον είχαμε ακούσει, σήμερα μπορεί να ήταν όλα θα ήταν διαφορετικά”. Ο κ.Καραμανλής έκανε λόγο για φαινόμενα λαϊκισμού, υπενθυμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κ.Παπανδρέου οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό περιθώριο και στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα και στο ΣΥΡΙΖΑ:

“Δυστυχώς, όμως, οι πολίτες ακολούθησαν αυτούς που τους χάιδευαν τα αυτιά… Αυτούς που έλεγαν ότι “λεφτά υπάρχουν”. Και τελικά, ούτε λεφτά υπήρχαν, αλλά ούτε και ο πολιτικός αρχηγός που τα έταζε αυτά υπάρχει σήμερα μέσα στη Βουλή. Και παρέσυρε μαζί του ένα κόμμα που κυριαρχούσε στην πολιτική σκηνή επί δεκαετίες, αλλά βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση και έφτασε κοντά στο πολιτικό περιθώριο Ας το θυμούνται όλοι αυτό: Αυτή είναι, αργά ή γρήγορα, η μοίρα όλων, που σε κρίσιμες περιόδους υποκύπτουν στη γοητεία του λαϊκισμού και παίζουν με τη μοίρα του τόπου”.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Σερρών αναφέρθηκε στην επιστροφή Παπανδρέου:

“Τώρα μαθαίνουμε ότι επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Δεν θέλω να επέμβω στα εσωτερικά κανενός άλλου κόμματος, απλώς νομίζω ότι στην πολιτική είναι επικίνδυνο να μην ακούς τι λένε οι πολίτες. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι, αφού αμφιταλαντεύτηκαν ανάμεσα στο λαϊκισμό και την υπευθυνότητα, τελικά κλίνουν προς την παράδοση του παλιού, καλού ΠΑΣΟΚ”.

Σήμερα, η χώρα έχει ανάγκη υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις κι όχι από τα αποπαίδια του παλαιού παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ

Υποστήριξε ότι: “Σήμερα, η χώρα έχει ανάγκη υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις κι όχι από τα αποπαίδια του παλαιού παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ” και ότι “η πατρίδα μας έχει ανάγκη την παράταξη της ΝΔ:

Πρώτον, ακριβώς επειδή βιώνουμε μια τεράστια κρίση, και η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα, από τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι τη μεταπολίτευση, ήταν η δική μας παράταξη που έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και την έστηνε ξανά στα πόδια της.
Δεύτερον, γιατί αυτή η κρίση, για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται μια παράταξη που να πιστεύει ειλικρινά στην ελεύθερη οικονομία και στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό προσανατολισμό της χώρας.
Τρίτον, γιατί χρειάζεται όσο ποτέ μια παράταξη προσηλωμένη στο «Ανήκομεν εις τη Δύσιν», αλλά και πανέτοιμη να κάνει σοβαρή κριτική στους Ευρωπαίους όποτε χρειαστεί.
Τέλος, η χώρα χρειάζεται την Κεντροδεξιά, για να αντιμετωπίσει τη ζημιά που της κάνει αυτή η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά”.

Η ευθύνη της Ν.Δ. είναι να γιατρέψει τις πληγές που έχει ανοίξει αυτή η κυβέρνηση. Να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση

Ο κ.Καραμανλής αναφερόμενος στο τι θα πράξει η ΝΔ, είπε, υπερασπιζόμενος την έννοια του φιλελευθερισμού με ιδιαίτερη έμφαση στο βιώσιμο κοινωνικό κράτος και τη μείωση της φορολόγησης: “Η ευθύνη της Ν.Δ. είναι να γιατρέψει τις πληγές που έχει ανοίξει αυτή η κυβέρνηση.

Να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση. Χρειάζεται εξορθολογισμός. Δίκαιη, σταθερή και για τα σημερινά δεδομένα χαμηλή φορολογία. Ο πολίτης έχει το δικαίωμα να κρατήσει τα περισσότερα από όσα κερδίζει. Να μπει ένα τέλος στο κράτος δυνάστη.

Χρειαζόμαστε όσο ποτέ ένα κράτος που να έχει ρόλο επόπτη, που εγγυάται τον υγιή ανταγωνισμό. Ένα κράτος αρωγό. Ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος που μοιράζει με ευαισθησία και δικαιοσύνη τα αγαθά του. Γιατί οι φιλελεύθερες ιδέες, τότε μόνο έχουν αξία, όταν υπηρετούν τους πολλούς. Όταν κάνουν καλύτερη τη ζωή του καθενός και της καθεμίας ξεχωριστά, αλλά και όλων μας μαζί.

Και βέβαια, η πατρίδα μας χρειάζεται και κάτι ακόμα: Ένα ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και σταθερής πορείας προς τα εμπρός.”

Τι είπε για τον ΟΑΣΘ και το μετρό Θεσσαλονίκης

«Αυτοί που θα τα άλλαζαν όλα, δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν ούτε καν τις πιο απλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Μην πάτε μακριά, εσείς οι Θεσσαλονικείς το ξέρετε από πρώτο χέρι αυτό, με την απίστευτη ταλαιπωρία που έχετε υποστεί από την υπόθεση του ΟΑΣΘ. Δεν τους φταίνε ούτε τα μνημόνια, ούτε οι ξένοι, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε κανείς. Τούς φταίει μόνο η ανικανότητά τους να λύσουν το παραμικρό πρόβλημα, να κάνουν τον πιο στοιχειώδη σχεδιασμό, για αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης”, είπε ο κ.Καραμανλής.

Αναφέρθηκε επίσης στο Μετρό Θεσσαλονίκης:

“Χρειάζονται και τα μεγάλα, τα αναγκαία έργα υποδομής, που είχαν σταματήσει με τα capital controls, τη στάση πληρωμών του δημοσίου και την κατάρρευση των εισροών από το ΕΣΠΑ. Ξέρετε καλά, εδώ στη Θεσσαλονίκη, πόσο σημαντικά είναι τα έργα υποδομής, αλλά και πόσο λείπουν από μία σύγχρονη πόλη… Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το έργο που σας έταζαν επί τόσα χρόνια αλλά είχε καταντήσει ανέκδοτο και ποτέ δεν ξεκινούσε.

Για να έρθει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Κώστα Καραμανλή, να το ξεκινήσει την περίοδο 2004-2009. Και μετά να κολλήσει ξανά μετά στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της κρατικής ανικανότητας.

Όμως μόνο σημαντικά έργα υποδομής μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα πάψει μια μέρα σε αυτή τη χώρα η ανισότητα. Θα μπει ένα τέλος στον υδροκεφαλισμό. Στην υπερσυγκέντρωση των πάντων σε μια πόλη.

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: