Καραγκούνης: Αν η προανακριτική επιτροπή δεν εξαιρούσε τους δύο βουλευτές θα απειλείτο με ακυρότητα

Για την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, από την προανακριτικής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Novartis μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της επιτροπής, Κώστας Καραγκούνης.

«Αν, σαν επιτροπή, προχωρούσαμε χωρίς τις εξαιρέσεις των δύο βουλευτών, τότε η διαδικασία θα απειλείτο με ακυρότητα και πιθανότητα αθεράπευτη», υποστήριξε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Καραγκούνης.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής, ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι «δεν μπορούν τα πρόσωπα αυτά να είναι μάρτυρες και μέλη της επιτροπής» και συνεχίζει λέγοντας: «Υπάρχει ρητή απαγόρευση στο άρθρο 14 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή, με το ενδεχόμενο έγερσης υπόνοιας μεροληψίας απεφάνθη ad hoc το 2010 η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, … το ίδιο έπραξε και η επιτροπή για το ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε, επίσης ότι ενώ «στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς, γνωρίζανε ότι τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο κ. Τζανακόπουλος θα καλούνταν για μάρτυρες από τη στιγμή που και οι δύο αναφέρονταν στη δικογραφία, παρόλα αυτά αποφασίσανε να τους ορίσουν ως μέλη της επιτροπής γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι σύννομο».

Ερωτηθείς, πώς θα χειριστεί η επιτροπή την τυχόν είσοδο των δύο βουλευτών στην συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτη απαντά: «Ό,τι επιβάλλει ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής».

Τέλος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης εκφράζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανησυχία του και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία έχει ήδη εργαλοιοποιήσει τις ροές των παράνομων μεταναστών και επίσης αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να τις χρησιμοποιεί ως όπλο πίεσης προς τους Ευρωπαίους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ισχύει αυτό το οποίο, με ανεύθυνο τρόπο, ισχυρίστηκε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις του κ. Πέτσα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγγείλει την Τουρκία, η οποία συνεχώς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και πρόσφατα το επανέλαβε ο πρωθυπουργός ενώπιον του γγ του ΝΑΤΟ. Δεν ακολουθούμε, λοιπόν, καμία κατευναστική πολιτική».

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: