«Κάποιοι τους κάνουν μπούλινγκ, εμείς θα προσφέρουμε αγάπη»

Το πιο δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, έστειλαν παιδιά από την Δίβρη Αρχαίας Ολυμπίας, λίγες ώρες πριν φτάσουν και εγκατασταθούν στην περιοχή τους πρόσφυγες.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους πρόσφυγες, λένε με μία φωνή οι μαθητές στην Δίβρη.

«Είναι άνθρωποι που τους λείπει η αγάπη, είναι άνθρωποι που υποφέρουν από τον πόλεμο που προκαλείται από συμφέροντα. Θέλουμε να τους δώσουμε αγάπη, να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους αυτούς και ειδικά τα μικρά παιδιά που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ιστορίας αυτής».

Μάλιστα αυτό που επισήμαναν οι μαθητές είναι ότι ο ερχομός των προσφύγων θα δώσει μία ζωντάνια στο χωριό τους.

«Θα γεμίσει και πάλι το σχολείο. Θέλουμε να ενταχθούν τα μικρά παιδιά στο σχολικό περιβάλλον και να παρακολουθήσουν και αυτά τα μαθήματα.

Οι τάξεις του σχολείου μας είναι άδειες. Θέλουμε να ξαναγεμίσουν και πάλι από παιδικές φωνές».

«Κάποιοι άλλοι τους κάνουν μπούλινγ εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε αγάπη. Μέσα από το σχολείο έχουμε μάθει να προσφέρουμε αγάπη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο μας και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε» λέει μια μαθήτρια.

«Πρέπει να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι ξεριζώθηκαν από την χώρα τους λόγω του πολέμου. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Οι Έλληνες είμαστε ανέκαθεν φιλόξενος λαός και πάντα βοηθούσαμε όταν αυτό χρειαζόταν. Αυτό θα κάνουμε και τώρα» καταλήγει ένας μαθητής.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: