Κανονικά η συναυλία των Maneskin στη Ρώμη, παρά τους φόβους ότι θα μεταβληθεί σε κορωνοπάρτι

Εκκλήσεις επιστημόνων να ακυρωθεί η εκδήλωση λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στην Ιταλία — Αναμένεται να βρεθούν πάνω από 70.000 θεατές

Ο υπεύθυνος τουρισμού και καλλιτεχνικών διοργανώσεων του δήμου της Ρώμης, Αλεσάντρο Ονοράτο, ανακοίνωσε ότι η συναυλία των Maneskin, των Ιταλών νικητών της Eurovision, η οποία έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο, στο Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης, δεν πρόκειται να αναβληθεί.

Χθες, Τρίτη, και σήμερα Τετάρτη, πολλοί Ιταλοί επιστήμονες τάχθηκαν υπέρ της αναβολής, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, και λόγω του ότι αναμένεται να παρακολουθήσουν, την συγκεκριμένη συναυλία, πάνω από 70.000 θεατές.

«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης που θα μας υποδείξουν οι υγειονομικές αρχές και, σε συνεργασία με τους διοργανωτές, θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να τύχουν σεβασμού», τόνισε ο Ονοράτο. Πολλοί σχολιαστές, όμως, υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο -έως και αδύνατον- να ζητηθεί από τους νέους που θα παρακολουθούν την υπαίθρια αυτή συναυλία, να τραγουδούν και να χορεύουν, φορώντας μάσκα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, καταγράφηκαν 107.786 κρούσματα κορωνοϊού και 72 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το 28,4% των διαγνωστικών τεστ, προέκυψε θετικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: