Κανάλια "φρενάρουν" τη συνεργασία με τον Μπιλ Κόσμπι

Κανάλια «φρενάρουν» τη συνεργασία με τον Μπιλ Κόσμπι

Κανάλια "φρενάρουν" τη συνεργασία με τον Μπιλ Κόσμπι

Πλήγμα στην καριέρα του το σκάνδαλο με τους βιασμούς

Το NBC ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ακυρώνει τα σχέδιά του για συνεργασία με τον 77χρονο ηθοποιό, ενώ το δορυφορικό δίκτυο TV Land αποφάσισε να μην προβάλει σε επανάληψη το The Cosby Show, την σειρά από την οποία έγινε διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μία ημέρα πριν, το Netflix, η συνδρομητική υπηρεσία που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις και παρέχει μέσω online streaming τηλεοπτικές σειρές, ανακοίνωσε ότι βάζει στο συρτάρι ένα προγραμματισμένο αφιέρωμα για τα 77α γενέθλια του ηθοποιού.

Την περασμένη εβδομάδα η πρώην Μπάρμπαρα Μπόουμαν έγραψε στην εφημερίδα Washington Post ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ηθοποιό το 1985, όταν ήταν 17 ετών. Την Τρίτη, το πρώην Τζάνις Ντίκινσον κατήγγειλε ότι ο Κόσμπι την νάρκωσε και την βίασε το 1982. Την ίδια έκαναν τουλάχιστον τρεις ακόμη γυναίκες.

Σε συνέντευξή του σε δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ το Σάββατο, ο Κόσμπι αρνήθηκε να μιλήσει για τις εις βάρος του κατηγορίες, τις οποίες μάλιστα ο δικηγόρος του διέψευσε χαρακτηρίζοντας την καταγγελία της Ντίκινσον δυσφημιστική κατασκευή.

Ωστόσο, οι κατηγορίες για βιασμό εις βάρος του Κόσμπι δεν είναι κάτι νέο: το 2005, η “Αντρεα Κόνσταντ, διοικητική υπάλληλος στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου Temple κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο Κόσμπι την είχε ναρκώσει και βιάσει ένα χρόνο νωρίτερα. Το 2006, ο Κόσμπι κατέληξε σε εξωδικαστική συμφωνία με την Κόνσταντ.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση εντόπισαν τουλάχιστον άλλες 13 γυναίκες που προσφέρθηκαν να καταθέσουν για ανάλογες επιθέσεις εις βάρος τους, σύμφωνα με το περιοδικό Peopleτηλεοπτικός Δρ Χάξταμπλ είναι παντρεμένος εδώ και 50 με την Καμίλ Χάνκς, με την οποία έχουν πέντε παιδιά.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: