Καναδάς: Άνοιξαν οι κάλπες – Μάχη σώμα με σώμα του Τριντό με τον Ο’ Τουλ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Τζάστιν Τριντό προκήρυξε εκλογές στα τέλη Αυγούστου, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε ενισχύσει την εκλογική του δύναμη στο κοινοβούλιο — Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν μία νέα κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Τριντό

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, καθώς η κάλπη που στήνεται σήμερα στη χώρα του, θα κρίνει το μέλλον του στην εξουσία.

Οι Καναδοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες που άνοιξαν στις 14.00 ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν αύριο τα ξημερώματα , στις πέντε το πρωί, ώρα Ελλάδας, πιο διχασμένοι από ποτέ με τους δημοσκόπους να προσπαθούν να μαντέψουν το κόμμα που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Επτά στους δέκα Καναδούς πιστεύουν ότι πρόκειται για τις πιο αμφίρροπες εκλογές στην ιστορία της χώρας με τις δημοσκοπήσεις να το επιβεβαιώνουν.

Ο Τζάστιν Τριντό προκήρυξε εκλογές στα τέλη Αυγούστου, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε ενισχύσει την εκλογική του δύναμη στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος Φιλελεύθερων — Συντηρητικών, καθώς πολλοί Καναδοί άρχισαν να στρέφονται στον σχετικά άγνωστο αντίπαλό του, τον συντηρητικό Έριν Ο’ Τουλ.

Σύμφωνα πάντως με τους πολιτικούς αναλυτές, εάν οι Φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό διασφαλίσουν ικανό αριθμό εδρών για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, θα βρεθούν απέναντι σε μια διχασμένη, ασταθή Βουλή όταν θα ζητούν την υποστήριξη άλλων κομμάτων για την προώθηση της ατζέντας τους, όπως το κεντροαριστερό «Νέο Δημοκρατικό Κόμμα», οι «Πράσινοι» και το αυτονομιστικό «Bloc Québécois».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν μεγάλα περιθώρια ευελιξίας, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέων εκλογών, πιθανώς ακόμη και την ερχόμενη άνοιξη.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Τριντό να μην καταφέρει να επανεκλεγεί μετά από έξι χρόνια στο αξίωμά του.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν περίπου 30% σε Τριντό και Ο’ Τουλ με τις περισσότερες να δείχνουν μία νέα κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Τριντό.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται στη θέση να βρεθεί ο αντίπαλός του, που έχει πολύ διαφορετική ατζέντα από εκείνη του Τριντό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: