Καμμένος: Τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών είναι “καθαρά”

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις του την Παρασκευή, διέψευσε τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία πως λέει ψέματα.

«Τα κινητά των δύο Ελλήνων, ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα, βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας, δεν ευρέθη απολύτως τίποτα και όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα πως, δυστυχώς, δικαιώθηκε για την ομηρεία. 

Ο κ. Καμμένος πραγματοποίησε συνάντηση με τον με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, όπου ευχήθηκε ειρωνικά «καλορίζικο» στο γεωτρύπανο που απέκτησαν οι Τούρκοι και τους προέτρεψε «να το χρησιμοποιήσουν στη δική τους ΑΟΖ».

Όσον αφορά στο περιστατικό παρενόχλησης του ελικοπτέρου, σημείωσε ότι «δεν έγινε παρενόχληση. Πράγματι εισήλθαν δυο F16. Πήραν πράγματι κλήσεις για να διακριβώσουν το ίχνος. Σηκώθηκαν τα δικά μας από την Κρήτη. Είναι ξεκάθαρο ότι πάντα θα αναχαιτίζονται».

«Όταν υπάρχει παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και υπάρχει προσέγγιση των αεροσκαφών, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Το ίδιο και στη θάλασσα», σημείωσε ακόμα ο υπουργός Άμυνας, εμμένοντας στη θέση του περί κινδύνου «ατυχήματος» στο Αιγαίο.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: