Καμμένος: Ουδέποτε θα συναινέσω στη χρήση του ‘Μακεδονία’ για την ονομασία των Σκοπίων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για να παραδώσει συγκρότημα κατοικιών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο στρατόπεδο «Νταλίπη», ξεκαθάρισε πως ως πολιτικός αρχηγός δεν πρόκειται να συναινέσει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων.

Όπως σημείωσε, το 1992, το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποφάσισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», προϋπόθεση που θεωρητικά μπορεί να αρθεί μόνο σε νέα συνεδρίαση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου ‘Μακεδονία’ για την ονομασία των Σκοπίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πίστη ότι το 2018 θα είναι καλύτερη χρονιά από τις προηγούμενες, καθώς η χώρα θα βγει από μια βαθιά οικονομική κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στις προσπάθειες όλων.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: