Καμμένος: Ο Αλέξης γράφει με το δεξί και γράφει καλά

Εγκληματικό λάθος χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τη Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας πως στις προγραμματικές δηλώσεις οι ΑΝΕΛ είχαν πει πως συμφωνούν, με εξαίρεση τη συγκεκριμένη Συμφωνία.

«Είχαμε κάνει συμφωνία, παρόντος του Κοτζιά, ότι δεν θα ‘ρθει καμία συμφωνία  χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού. Δεν τηρήθηκε η συμφωνία αυτή» δήλωσε και αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «υπήρξαν κι άλλες διαφωνίες, οι οποίες συζητήθηκαν δημοκρατικά και λύθηκαν, όπως αυτή για τον Νίκο Φίλη».

«Υπήρχε μία συνεννόηση αξιοπρεπέστατη και μία έντιμη και καλή συνεργασία», είπε κάνοντας τον απολογισμό της συνύπαρξής του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε ότι, «το θέμα της Μακεδονίας είναι θέμα αρχής».

«Το τρενάκι έμεινε στις ράγες, η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάναμε συμμαχίες με ΗΠΑ, Αίγυπτο και Ισραήλ» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα για την κυβερνητική συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάζοντας τα προηγούμενα τηλεοπτικά σποτ του κόμματος, που σε ένα ήταν ο μικρός Αλέξης με σπασμένο χέρι, τόνισε:  «ο Αλέξης γράφει με το δεξί και γράφει καλά». «Πιο δεξιά εξωτερική πολιτική, με την καλή έννοια, από αυτή που εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπάρχει» πρόσθεσε. «Η Ελλάδα έγινε ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, τα αναδρομικά στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, οι παρελάσεις που μεγάλωσαν, τα εθνικά θέματα που προασπιστήκαμε, η επιστροφή των οστών των μαχητών της Κύπρου μετά το ’74 και του αλβανικού μετώπου, η αντιμετώπιση θεσμικών θεμάτων των ΕΔ είναι με το δεξί αυτή η υπογραφή».

«Αν δεν υπήρχαν οι αποστάτες, θα είχε πέσει η κυβέρνηση» είπε αναφερόμενος στα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που παρέμειναν στην κυβέρνηση, παρά την αποχώρηση του κόμματος.

«Η παραχώρηση του όρου Μακεδονία είναι η θέση της ΝΔ», είπε και αμφισβητώντας την εγκυρότητα της Συμφωνίας, αναφέρθηκε στην μη υπογραφή της από τον Πρόεδρο της πΓΔΜ αλλά και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που είχε προηγηθεί. Αναφέρθηκε δε και σε παραβίασή της, αφού όπως είπε οι γείτονες «χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία».

Για τους χαρακτηρισμούς των ΑΝΕΛ ως ακροδεξιούς, σχολίασε ότι «είμαστε αυτοί που χτίσαμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ. Εμείς που στο θέμα του μεταναστευτικό ήμασταν εκεί και υπογράψαμε τη συνθήκη με το ΝΑΤΟ και δεν ταυτιστήκαμε με τις απόψεις της ακροδεξιάς. Βεβαίως και δεν είμαστε ακροδεξιά».

Σχετικά με τις επόμενες εκλογές είπε πως «ποτέ δεν ήμασταν μέσα στις δημοσκοπήσεις. Δημοσκοπήσεις κάνω στο πεζοδρόμιο, για ποιοτικούς και όχι ποσοτικούς λόγους». Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θέλει εκπροσώπους που θα εκτελούν τις εντολές της Μέρκελ ή εμάς στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή, κι εμείς θα το δεχτούμε δημοκρατικά, πρόσθεσε.

«Ο Κοτζιάς ήταν πάντα είτε διορισμένος είτε στο Επικρατείας» πρόσθεσε συνεχίζοντας τον πόλεμο δηλώσεων μεταξύ του ιδίου και του τέως Υπουργού Εξωτερικών. Είπε μάλιστα πως, την Παρασκευή θα παρουσιαστούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία που αφορούν τα στοιχεία της βίζας. «Στην υπόθεση της συμφωνίας για τις βίζες έχουν γίνει εγκλήματα και οικονομικά», τόνισε και έκανε λόγο για «μαϊμού» διαγωνισμό. Ερωτηθείς για το αν ήταν ενήμερος σχετικά ο Πρωθυπουργός, απάντησε θετικά, αναγνωρίζοντας πως «ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν τον κάλυψε, αλλά τον «ξήλωσε» κιόλας».

«Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, θα επιδιώξουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλους, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ απόψεις Φίλη και Κοτζιά, ούτε Τατσόπουλου» είπε ερωτηθείς σχετικά με την επομένη των εκλογών.

Ερωτηθείς, τέλος για το ποιος είναι ο «Thanassis» στο νέο σποτ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απάντησε: «Από τη μία μας βρίζει η «Αυγή», ότι ο Θανάσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη παρεξηγούνται οι άλλοι επειδή θεωρούν πως αναγνωρίζουν τον Μητσοτάκη. Ποιος θα είναι τελικά ο Θανάσης αφήστε να το δούμε. Να περιμένετε για τον Θανάση γιατί θα δείτε πολλά».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: