Καμμένος: Νιώθω προδομένος από τον Τσίπρα

Συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα Τηλεόραση παραχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε πως νιώθει προδομένος από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Φεύγω από την Κυβέρνηση τώρα που έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια στην Αθήνα», ανέφερε και διευκρίνισε ότι δεν μπορούσε να φύγει από την Κυβέρνηση το καλοκαίρι. Όπως είπε, «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι διάτρητη διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον Πρόεδρο των Σκοπίων».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών «κουρελόχαρτο» και αποκάλυψε μάλιστα πως «η συμφωνία θα σταματήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη κι αν περάσει από Σκόπια και Ελλάδα».

Παράλληλα, σημείωσε πως η Συμφωνία Κοτζιά που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή. Συγκεκριμένα, μάλιστα, για τον κ. Κοτζιά, είπε πως είναι «διακινητής της τσάντας του Γιωργάκη» και εξήγησε πως «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ό, τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως νιώθει προδομένος και από τον Πρωθυπουργό με τον οποίο συγκυβερνούσε μέχρι πρόσφατα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στο θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια δύο φορές όταν αρχικά ήταν να συζητηθεί αρχικά το θέμα της Συμφωνίας α) μετά τις εκλογές και δεν έγινε και β) όταν ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο και έρχεται τώρα στη Βουλή.

Μιλώντας για το Ίδρυμα Σόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι μοίραζε 25 δις ευρώ εδώ και χρόνια σε πολιτικούς.

Ο τέως υπουργός Άμυνας έβαλε στο στόχαστρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέροντας ότι έχει προσωπική ευθύνη. «Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του», τόνισε.

Μιλώντας για τον Κώστα Ζουράρι – ο οποίος παρά το γεγονός ότι θα ψηφίσει όπως έχει δηλώσει ο ίδιος τη συμφωνία των Πρεσπών δεν τον έχει διαγράψει – σημείωσε πως «εάν ο κ Ζουράρις είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: