Καμμένος: Να παραιτηθούμε και να πάμε στα δικαστήρια με τον Κοτζιά

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επέμεινε στις καταγγελίες του κατά του Νίκου Κοτζιά.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι αν δεν αρθεί η ασυλία και των δυο τους από τη Βουλή, θα ζητήσει να παραιτηθούν και οι δύο από βουλευτές για να πάνε στα δικαστήρια.

«Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες το υπουργείου Εξωτερικών για τον διαγωνισμό για τις θεωρήσεις» υποστήριξε και συνέχισε: «Ο κ. Κοτζιάς γι’ αυτό ξηλώθηκε… Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο». 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος άφησε και υπαινιγμούς για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του τέως υπουργού Εξωτερικών στην υπόθεση.

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε πως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα τον έλεγχο των εφημερίδων του ΔΟΛ.

«Ο κ. Μαρινάκης, τότε που πήρε τον ΔΟΛ, πράγματι ήταν μια εποχή που συνομιλούσε με κάποιους από την κυβέρνηση… Μου είχε μεταφερθεί τότε ότι ο κ. Μαρινάκης είχε πει προς τους συνομιλητές του “βγάλτε τον Καμμένο από την κυβέρνηση από εταίρο και εγώ θα σας τον δώσω τον ΔΟΛ”. Αυτό μου μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση… Και, μάλιστα, προς τιμήν του τότε, ο κ. Τσίπρας, του είπε ότι “εγώ δεν σπάω τον συνασπισμό με τον Καμμένο”».

«Δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε εμείς με τον Κόκκαλη, είναι ασυμβίβαστο η παρουσία Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια».

Ο κ. Καμμένος συνέχισε: «Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη, αλλά ο Πέτρος Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και μετοχές στην Intracom Defence Systems, που κάνει δουλειές με το υπουργείο Άμυνας. Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: