Καμμένος: Ίσως παραιτηθώ από βουλευτής σήμερα το βράδυ

«Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας έτυχε να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλώ από το βήμα της Βουλής» επισήμανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για την διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας μετά και την διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

«Ελπίζω να μην αληθεύει ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν θα παρευρεθεί στην συζήτηση» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα της Ολομέλειας και καθόταν στη θέση του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως ΚΟ. Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο. Με την ψήφο μας και την πλάτη που βάλαμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια».

«Από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ με τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της ΕΦΣΥΝ προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει αποστασία. Ότι βουλευτές θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο με ανταλλάγματα. Και μάλιστα από το κόμμα του εταίρου της κυβέρνησης στην κυβέρνηση. Συγχαρητήρια, κύριε πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Και είστε σε κοινή γραμμή με τη ΝΔ. Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν και γράφανε τα πρωτοσέλιδα ότι έφυγε το πρόβλημα από τη μέση. Το επόμενο ίσως να είναι στην Μέρκελ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Και συνέχισε: «Εκλέχτηκα πρώτη φορά το 1993 στο Κοινοβούλιο. Σε όλη μου την πολιτική ζωή, με τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, ό,τι είχα να πω, το έλεγα από την Βουλή. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκε. Έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλώ από το βήμα. Αυτό είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ένα έγκλημα που διαπράξατε. Όσον αφορά τον εαυτό μου, αναλαμβάνω την ευθύνη. Οι ΑΝΕΛ όμως δεν θα ξεχάσουν. Τι φταίνε τα παιδιά; Τι φταίει η Εύα, ο Αντώνης να πεταχτούν στον δρόμο; Τι φταίνε αυτοί που σας πίστεψαν και ήταν στο Σύνταγμα, στην Κλαυθμώνος, στις επιτυχίες στην Βουλή και σήμερα τους λέτε ότι παίρνετε πόδι. Τους γκρεμίσατε, καταργώντας την ΚΟ των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο, στερώντας τους την δυνατότητα να χαρούν τα αποτελέσματα της πορείας μας. Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας που είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή. Επιβεβαιώνεται μια ταμπέλα που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανκλής στο γραφείο του, του Ηράκλειτου: “Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο”».

«Δεν παρακαλάμε, δεν κλαψουρίζουμε. Ποτέ δεν παρακάλεσα ανεξάρτητους βουλευτές. Εκείνο που δεν αποδέχομαι, είναι εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από αυτή που πήραν, ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα. Και μάλιστα, όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές. Ακόμη και ο αναπληρωτής βουλευτής που θα έπρεπε να περάσει στους ΑΝΕΛ μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα! Για να πετύχετε το 151» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: