Καμμένος εναντίον Βούτση για τα περί Ορθοδοξίας

«Πονοκέφαλο» στο Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, σχετικά με τη θρησκεία και τις παρελάσεις, μιας και την αντίδρασή του εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μέσω Twitter.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βούτσης νωρίτερα σχολίασε πως «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος», προσθέτοντας: «Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Ο κ. Βούτσης, αναφερόμενος στις παρελάσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό «στυλ»» .

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: