Καμμένος: Δεν ψηφίζω το όνομα "Μακεδονία" – Να συγκληθεί συμβούλιο αρχηγών

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία όσον αφορά στην ονομασία των Σκοπίων, ενώ δήλωσε πως δεν αποκλείει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου “Μακεδονία”. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε σύγκληση συμβουλίου αρχηγών».

«Σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, όταν είναι να ληφθεί μια τέτοια απόφαση υπάρχει ο δρόμος της ψηφοφορίας στη Βουλή και ο άλλος δρόμος, με διαδικασία πιο θεσμική, δηλαδή διά του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων. Όπως και να έχει, εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουμε όνομα με τον όρο ”Μακεδονία”. Άρα, αν υπάρχει πλειοψηφία περνάει, αν δεν υπάρχει δεν περνάει», ανέφερε ακόμα.

Ερωτηθείς αν αυτή του η στάση θα αποτελέσει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «έχουμε διαφορετικές απόψεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι βάζουμε ”νερό στο κρασί μας”. Ωστόσο, εκεί που υπάρχει θέμα αρχών δεν αλλάζουμε», ενώ σχολιάζοντας φήμες, είπε πως δεν διαφωνεί με τον Νίκο Κοτζιά και πως είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε ποτέ.

Σε ερώτηση για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα.«Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών. Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά, ούτε μεσάζοντες», είπε.

 

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: