«Καμία καθυστέρηση στην απόφαση για την καραντίνα στον Εχινό»

Σωστή βρίσκει την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης,λόγω του κορονοϊού ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση από τις υγειονομικές αρχές στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και πρόσθεσε ότι όταν τέθηκε το θέμα από τον Ιατρικό Σύλλογο, αμέσως κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο μηχανισμός από το νοσοκομείο Ξάνθης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Καραδέδος ανέφερε ακόμα πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον επικεφαλής γιατρό του συντονιστικού οργάνου του νοσοκομείου Ξάνθης ώστε να υπάρξει συνεργασία και να διευθετηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον αριθμό κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και ευχήθηκε να μην χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Επισήμανε, δε, ότι μετά τον επαναπατρισμό πολλών εργαζομένων που επέστρεψαν είτε με λεωφορεία, είτε με αεροπλάνα από το εξωτερικό και διέμεναν τόσο στον Εχίνο όσο και σε άλλες περιοχές του δήμου Μύκης, «αρκετοί συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι επικοινώνησαν μαζί μας και ζήτησαν οι ίδιοι να ληφθούν αυξημένα μέτρα ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού».

Ο κ. Καραδέδος είπε ακόμα πως οι κάτοικοι στον Εχίνο και σε ολόκληρο τον δήμο Μύκης πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια καθώς το Κέντρο Υγείας που λειτουργεί εκεί, με άριστα καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι πολύ καλά οργανωμένο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο νοσοκομείο της Ξάνθης, το οποίο, όπως ανέφερε, είναι καθ” όλα έτοιμο να υποστηρίξει και να αντιμετωπίσει τους ασθενείς που θα νοσήσουν.

Έσπευσε πάντως να προσθέσει πως και αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα αντιμετωπίζει τα κλασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία, δηλαδή τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και υγειονομικού υλικού, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει σε αυτό τον κοινό αγώνα να μπει και ο ιδιωτικός τομέας στον χώρο της υγείας.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου της Ξάνθης», κατέληξε, «δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα, αλλά η ανησυχία μας είναι να μην αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των κρουσμάτων και να μην αρρωστήσουν οι υγειονομικοί. Οι συμπολίτες μας που νοσούν ή ήρθαν σε επαφή με τον ιό δεν αποτελούν κάτι διαφορετικό από όλους εμάς. Όλοι μας πιθανόν να βρεθούμε στη θέση τους».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: