Καμερούν: Αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που κρατούνται όμηροι

Ένοπλοι πειρατές έκαναν ρεσάλτο στο δεξαμενόπλοιο Happy Lady και απήγαγαν μέλη του πληρώματος.

Κατά την επίθεση απήχθησαν 8 εκ των 28 μελών του πληρώματος του πλοίου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, εξ αυτών οι 5 είναι Έλληνες υπήκοοι, οι 2 υπήκοοι Φιλιππίνων και 1 υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον 35χρονο τρίτο μηχανικό του τάνκερ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής. Οι 5 Έλληνες όμηροι είναι ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και 2 δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med.

Κάθε δυνατή ενέργεια ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και αφού ενημερώθηκε για το συμβάν ζήτησε από να γίνουν από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.

Νωρίτερα με ανάρτησή του στο facebook ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε πως “αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους”.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας έχει ως εξής:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο »HAPPY LADY» Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι »LIMBOH» στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: