Καμάλα Χάρις: H «αόρατη» αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πάει Παρίσι για να… καλοπιάσει τον Μακρόν

Ο Μπάιντεν την έστειλε για να γεφυρώσει το χάσμα με την Ουάσινγκτον μετά την κόντρα για την συμφωνία AUΚUS — Σήμερα ο Eμανουέλ Μακρόν θα την υποδεχθεί στο Ελιζέ

Eπίθεση… γοητείας στον Εμανουέλ Μακρόν από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, με στόχο την εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ-Γαλλίας με αφορμή τη στρατηγική συμφωνία AUΚUS.

Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, η Καμάλα Χάρις βρίσκεται από χθες στο Παρίσι. Σήμερα το απόγευμα, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα την υποδεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Καμάλα Χάρις επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Παστέρ, όπου Γάλλοι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19. Εκεί, τη δεκαετία του ‘ 80 η μητέρα της, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε συμμετάσχει σε έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα παραβρεθεί αύριο στις τελετές μνήμης για την «Ημέρα Βετεράνων» για τις ΗΠΑ. Θα επισκεφθεί το στρατιωτικό νεκροταφείο στη Suresnes, όπου έχουν ταφεί Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια μέρα, η Καμάλα Χάρις θα παραχωρήσει ομιλία σε Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι, το θέμα του οποίου επικεντρώνεται στην παγκόσμια υγεία σε έναν κόσμο μετά την πανδημία. Την Παρασκευή θα συμμετάσχει σε μια διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη.

Η «αόρατη» Καμάλα Χάρις, η δημοτικότητα της οποίας έχει πέσει στα τάρταρα (μόλις 28%), συναντάται σε λίγες ώρες με τον Γάλλο πρόεδρο, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Παρίσι.

Μετά την κρίση που πυροδότησε η ακύρωση της συμφωνίας των ΗΠΑ για τα γαλλικά υποβρύχια, το δεξί χέρι του Τζο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να… καλοπιάσει τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος αντέδρασε έντονα μετά την ακύρωση της συμφωνίας για τα υποβρύχια με το Παρίσι, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Le Parisien».

Το γεγονός μάλιστα ότι οι ΗΠΑ συνήψαν αμυντική συμφωνία με Αυστραλία και Βρετανία (γνωστή ως AUΚUS), εξόργισε το Παρίσι.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: