Καλύτερη η κατάσταση στην Αττική από τον καπνό της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο λεκανοπέδιο Αττικής σχετικά με τη συγκέντρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα από την πυρκαγιά που καίει στην Εύβοια, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Νίκος Μιχαλόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα με τις συγκεντρώσεις σε αιωρούμενα σωματίδια, σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, που έφτασαν σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Σήμερα, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Υπάρχει μια σαφέστατη βελτίωση. Τα επίπεδα είναι πεσμένα κατά περίπου 50%. Είμαστε πιο ψηλά από τα επίπεδα που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και είναι τα επίπεδα που αναμένουμε τον Αύγουστο, αλλά είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με χθες».

«Χθες έφτασαν 4-5 φορές πάνω από τα επίπεδα που έχουμε συνήθως τον Αύγουστο και σήμερα είναι σχεδόν δυο φορές […] Γενικά Αύγουστο μήνα όλο και κάποιο περιστατικό συμβαίνει… Είναι τα μελτέμια που βοηθάνε στην εκδήλωση πυρκαγιών. Πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια τα επίπεδα ήταν στα 15-20 μικρογραμμάρια στο λεκανοπέδιο και ξαφνικά χθες ανέβηκαν 80-90 μέχρι τις 12.00. Σήμερα είναι γύρω στα 30-40, σαφώς μειωμένα», επισήμανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

«Όσο υπάρχουν αυτές οι μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά του καπνού από την Εύβοια, μέχρι να σβήσει τελείως η πυρκαγιά θα υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε αυξημένες συγκεντρώσεις» είπε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: