Κάλπες στη ΝΔ: Στη Θεσσαλονίκη ψήφισαν Τζιτζικώστας και Καραμανλής (ΦΩΤΟ)

Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σήμερα σελίδα, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στις 10 το πρωί ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές, σε εκλογικό τμήμα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

« Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής. Οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι της παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της Ν.Δ. στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουνε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν , κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό. Μια Ν.Δ. που θα συνομιλεί με την κοινωνία, μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας αμέσως μετά την ψηφοφορία.

Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τη σύζυγο του Ελεάννα Βλάχου και νέοι και νέες της ΟΝΝΕΔ του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης». Από το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Αθήνα και εκεί θα παρακολουθήσει την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ομαλά εξελίσσονται οι εκλογές της ΝΔ

Εν τω μεταξύ, η ΚΕΦΕ ανακοίνωση πως ομαλά ξεκίνησε και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου πρόεδρου της ΝΔ. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι δεν έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα.

«Καλούμε όλους τους νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία. Η εκλογή προέδρου της ΝΔ είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας», δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στον “Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη.

«Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη


Εξάλλου, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Μεγάλη προσέλευση

Μέχρι τις 10:00 σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι.

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ψηφίζουν

- Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

- Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

- Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

- Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

- Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

- Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

- Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

- Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

typosthes.gr-topika

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: