Καλόγρια σκηνοθέτησε τον θάνατο της για να απολαύσει μια ζωή «σαρκικής λαγνείας». Η αντίδραση του αρχιεπίσκοπου όταν έμαθε…

«Είναι βαριά η καλογερική» λέει μια σοφή λαϊκή ρήση και φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε μέσα από την υπόθεση μιας καλόγριας που αποφάσισε να σκηνοθετήσει τον θάνατο της προκειμένου να ξεφύγει από την σκληρή θρησκευτική καθημερινότητα.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου μια μοναχή πλαστογράφησε το θάνατό της, έφτιαξε ένα ομοίωμα της, το οποίο και έθαψε στη θέση της και έφυγε για να ζήσει μια ζωή σαρκικής λαγνείας. Το σκάνδαλο, που ανακαλύφθηκε από αρχειοφύλακες που ψηφιοποιούσαν τα αρχεία που διατηρούσε ο Αρχιεπίσκοπος του Γιόρκ Γουίλιαμ Μίλτον, από το 1317 έως το 1340. Έτσι αποκαλύφθηκε ότι η μοναχή Ιωάννα Μπενεντίκτιν του Λιντς δεν είχε πεθάνει και ζούσε μια «κολασμένη» ζωή στο Μπέβερλι, 30 μίλια μακριά από το μοναστήρι της.


Ο εξοργισμένος αρχιεπίσκοπος απαίτησε να επιστρέψει καθώς μια χριστιανή δεν θα έπρεπε να είχε ενεργήσει με τρόπο τόσο «πονηρό και κακό». Ο Guardian αναφέρει ότι της έγραψε επιστολή στα λατινικά και την καλούσε «να επιστρέψει στο σπίτι της». Έστειλε επίσης επιστολή και στον κοσμήτορα του Μπέβερλι ώστε να είναι ενήμερος για το σκάνδαλο. Μάλιστα του επισήμανε ότι η μοναχή «παραγκωνίζει με επιμονή τη θρησκεία και τη σεμνότητα του φύλου της».

Η επιστολή του αρχιεπισκόπου ήταν αποκαλυπτική για την υπόθεση: «Από ένα διαβολικό μυαλό βγαίνει μια σωματική ασθένεια. Προσποιούνταν ότι ήταν νεκρή, δεν φοβόταν για την υγεία της ψυχής της και με τη βοήθεια πολλών από τους συνεργούς της, κακοποιούς, δημιούργησαν ένα ομοίωμα του σώματος της για να παραπλανήσουν τους αφοσιωμένους πιστούς».


Μίλησε ακόμα για την ανακάλυψη της εξαπάτησης της καλόγριας και την οργή που προκάλεσε. Τα κείμενα κατέγραψαν την εξέλιξη των γεγονότων, αλλά δεν περιελάμβαναν πληροφορίες σχετικά με την κατάληξη του σκανδάλου. «Δυστυχώς, κι αυτό είναι πραγματικά απογοητευτικό, δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της υπόθεσης», δήλωσε ο καθηγητής Ρέες Τζόουνς.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καλογριών και καλόγερων που εγκατέλειψαν το θρησκευτικό τους σπίτι. Δεν παίρνουμε πάντοτε όλες τις λεπτομέρειες ή γνωρίζουμε το αποτέλεσμα» είπε.

Πηγή: reader.gr

(?)

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: