Καλλιάνος: Η Δευτέρα θα είναι η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποίησε για ένα νέο κύμα μίνι καύσωνα από τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι θερμές αέριες μάζες, θα έχουν τη δυνατότητα να «ζεστάνουν» περισσότερο κατά την έλευσή τους τα πιο πολλά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καλλιάνος γράφει:

«Θα υπάρξουν ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, που η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38-39°C σε τοπικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται δε, να δούμε και περιοχές των αντίστοιχων διαμερισμάτων που σας προανέφερα που θα σημειωθούν καθαρά 40άρια, πολύ τοπικά βέβαια. Επίσης προβλέπονται αρκετά τμήματα που θα βιώσουν τους 38°C, τόσο στη βόρεια Ελλάδα, όσο και στη δυτική αντίστοιχα.

Στην Αθήνα, αύριο Δευτέρα, προβλέπονται 38°C στο κέντρο της πόλης αργά το μεσημέρι. Όμως θα υπάρξουν ενδεχομένως τμήματα στα κεντρο-δυτικά του νομού, που η θερμοκρασία θα ανέβει ίσως και λίγο παραπάνω. Μικρή πιθανότητα, όμως υπαρκτή».

Δείτε την ανάρτησή του:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: