Καλαμάτα: 54χρονος με χασισόδεντρα ισχυρίστηκε πως έτρωγε σαλάτα από τα φύλλα τους για να ηρεμεί

Ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας στάθηκε ένας 54χρονος από το Πετρίτσι Μεσσηνίας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα 39 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε.

Οι δικαστές δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν ο άνδρας ισχυρίστηκε πως έτρωγε σαλάτα από τα φύλλα τους και άλειφε τα πόδια του με χασισέλαιο για να μην πονούν.

Ο κατηγορούμενος, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 50.500 ευρώ, υποστήριξε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και το χασίς τον ηρεμούσε. Όπως και να έχει, ο 54χρονος πέτυχε τη σημαντική μείωση της ποινής του, αφού του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως στο σπίτι του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 39 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 εκατοστών ως 2,5 μέτρων, ένα κιλό και 279 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια σύριγγα με 4 ml χασισέλαιο.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει σπόρους κάνναβης, 19 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, μια φωτοβολίδα, 34 κροτίδες, τέσσερα μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι, οκτώ πυροκροτητές και άλλους δυο πυροκροτητές συνδεδεμένους με καλώδιο μήκους 20 μέτρων, που του στοίχισαν την καταδίκη και για παράνομη οπλοκατοχή, αλλά και δυο ζυγαριές, με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι ζύγιζε τα φύλλα χασίς για τις συνταγές του.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: