Κακοκαιρία Βικτώρια: Ζημιές σε 100 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών στα Χανιά

Αυτοψία στις πληγείσες από την κακοκαιρία Βικτώρια θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις στην περιοχή Κουντούρα, του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου των Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το κλιμάκιο βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών και να ενημερώσει τους παραγωγούς για τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να αποζημιωθούν.

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Νίκος Δασκαλάκης, «όσοι είναι ασφαλισμένοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις και να προχωρήσει η διαδικασία. Για όσους είναι ανασφάλιστοι, που δυστυχώς είναι αρκετοί, θα πρέπει να αναζητηθεί λύση σε άλλα επίπεδα».

Σύμφωνα με παραγωγούς της περιοχής, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χθεσινής ημέρας έχουν υποστεί ζημιές περίπου 100 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής

Τις πληγείσες από την χθεσινή κακοκαιρία περιοχές των δήμων Κισσάμου και Κανδάνου – Σελίνου , επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, τον δήμαρχο Κισσάμου Γιώργο Μυλωνάκη, τον δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου Αντώνη Περράκη, αντιδημάρχους, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας κατά την επίσκεψη, «διαπιστώθηκαν μεγάλες καταστροφές στα θερμοκήπια στο Ελαφονήσι και στην Κουντούρα. Ειδικά στην περιοχή της Κουντούρας σε πολλές θερμοκηπιακές μονάδες η καταστροφή ήταν καθολική. Στις ορεινές περιοχές του Πελεκάνου και Κανδάνου διαπιστώθηκε εκτεταμένη καρπόπτωση των ελαιοδέντρων. Υπήρξαν επίσης ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο από κατολισθήσεις βράχων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στην διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ομάδες παραγωγών στους συνεταιρισμούς του Ελαφονησίου και της Κουντούρας καθώς επίσης και με τους υπεύθυνους του ΤΟΕΒ Κουντούρας, στις οποίες διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη αποζημίωσης προκειμένου να αποκαταστηθούν γρήγορα τα θερμοκήπια προκειμένου να διασωθεί το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής και εκτέθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στα δίκτυα άρδευσης και τις γεωτρήσεις της περιοχής της Κουντούρας».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: