Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Έναν τον είχα και τον έχασα» λέει συντετριμμένος ο αδερφός του 50χρονου

Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από την φονική πλημμύρα που σάρωσε το νησί της Kρήτης και οι κάτοικοι σε Αγία Πελαγία και Σητεία ακόμα προσπαθούν να βγάλουν από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους τις λάσπες.

«Έναν αδερφό είχα τον έχασα κι έμεινα εγώ με τον πατέρα μου» είπε συντετριμμένος στον Alpha ο Γιώργος Βεργάκης, αδελφός του 50χρονου που έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία που «χτύπησε» το Ηράκλειο.

«Με πήραν και μου είπαν ότι ο νεκρός είναι ο αδελφός μου. Είμαστε ακόμα ζαλισμένοι, δεν το έχουμε καταλάβει, μου άφησε πίσω τα παιδιά του, είχε δύο κορίτσια και πρέπει να τα κοιτάξουμε», είπε με δάκρυα στα μάτια ο άνδρας που θρηνεί τον αδελφό του.

Δείτε το βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnp6wmgh000x)

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί οι δήμοι Σητείας, Αγίας Πελαγίας και Χερσονήσου.

«Αυτή την ολική καταστροφή εγώ δεν τη θυμάμαι στα 66 μου » είπε άλλος κάτοικος στον τηλεοπτικό σταθμό.

Επιχειρηματίας της περιοχής κάνει έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων.

Σημειώνεται ότι, κλιμάκιο από το υπουργείο Υποδομών του τμήματος αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να καταγράψει τα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Είναι πολύ σημαντικό να «τρέξουν» οι αποζημιώσεις, προκειμένου, τουλάχιστον οι άνθρωποι να μπορέσουν να προετοιμαστούν για την επόμενη τουριστική σεζόν» ανέφερε ιδιοκτήτης επιχείρησης στην περιοχή.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: