Κακοκαιρία «Μήδεια»: Για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα νοικοκυριά στην Αττική – Δείτε τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Σε Διόνυσο, Άνοιξη, Εκάλη και Άγιο Στέφανο τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση — Σε ποιες περιοχές έχουν πέσει δέντρα

Συνεχίζονται τα προβλήματα σχετικά με την ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές που αντιμετωπίζουν συνεχείς διακοπές ρεύματος από προχθές, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια». Σήμερα είναι η τρίτη μέρα που ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να επαναφέρει το ρεύμα όπου έχει διακοπεί, ενώ μετά την ολοκλήρωση έκακτης σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «μέχρι το βράδυ το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί»

Ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει κυρίως έμφαση στα νοικοκυρία που έχουν μείνει πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, δηλαδή σε Διόνυσο, Άνοιξη, Εκάλη και Άγιο Στέφανο, ενώ σταδιακά επανέρχεται η ηλεκτροδότηση στα τμηματα των περιοχών που έχουν πληγεί. 

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω εικόνα από το Χαλάνδρι, περιοχή που επίσης έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση: 


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική 

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του «Ο.Τ.Ε.», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Περιφ. Οδός Πεντέλης — Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».

Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.

Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.

Επί της Λεωφόρου Εθ. Αντιστάσεως από Γήπεδο Καισαριανής μέχρι την Περιφ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Δείτε εδώ τους κλειστούς δρόμους στο σύνολο της Επικράτειας

Πώς κινούνται σήμερα τα ΜΜΜ

Πριν από τις 7 το πρωί ξεκίνησαν απο τα αμαξοστάσια τα λεωφορεία (γραμμές ΟΣΥ, ΚΤΕΛ) και τα τρόλεϊ. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που άφησε η κακοκαιρία “Μήδεια”, παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες στις μετακινήσεις των οχημάτων σε τοπικές γραμμές στα Βόρεια Προάστια. Προβλήματα, εντοπίζονται σε ορισμένες τοπικές γραμμές κυρίως στις περιοχές Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Θρακομακεδόνων και Φυλής.

Σε ό,τι αφορά το μετρό, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας — Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στη γραμμή 1 του μετρό (πρώην 
ΗΣΑΠ) αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορίας στη γραμμή 1. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί τα δρομολόγια διεξάγονταν στο τμήμα Ειρήνη — Πειραιάς, ενώ το τμήμα Ειρήνη — Κηφισιά ήταν κλειστό. Πλεόν τα δρομολόγια γίνονται κανονικά σε όλο το δίκτυο.  Χωρίς προβλήματα γίνονται τα δρομολόγια του τραμ.

Τέλος, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην υποδομή σήμερα θα κυκλοφορήσουν περιορισμένα δρομολόγια του προαστιακού στις διαδρομές Κιάτο- Λιόσια, Λιόσια — Πλακεντίας, Πλακεντίας — Αεροδρόμιο. Εφόσον τα προβλήματα αποκατασταθούν θα υπάρξει και σταδιακή αποκατάσταση των δρομολογίων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: