Κακοκαιρία – Ηράκλειο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμη έξι μήνες περιοχές του δήμου

Παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού και της 2ης Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ηρακλείου, όπως αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Την παράταση ζήτησε ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς το έργο της διαχείρισης των συνεπειών έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2020 στις εν λόγω περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά και για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την πρόσφατη θεομηνία στις 15 Οκτωβρίου 2022.

Η παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει έως τις 20 Απριλίου 2023.

Μελέτες αποκατάστασης βλαβών φραγμάτων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης

Την εκπόνηση των μελετών για την παρακολούθηση και αποκατάσταση βλαβών του φράγματος Ινίου-Μαχαιρά, της Λιμνοδεξαμενής Καραβάδου και τις μελέτες για την παρακολούθηση του φράγματος Φανερωμένης της Π.Ε. Ηρακλείου, προϋπολογισμού 761.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι μελέτες γίνονται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση των φραγμάτων μετά τον σεισμό της 27-9-2021 που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Περιλαμβάνονται: Μελέτες υδραυλικών έργων. Γεωτεχνικές έρευνες — Μελέτες της λιμνοδεξαμενής Καραβάδου. Προγραμματισμός και επίβλεψη γεωερευνητικών εργασιών, εκτέλεση μετρήσεων και επιθεωρήσεων, αξιολόγηση μετρήσεων και σύνταξη εκθέσεων, σχεδίων παρακολούθησης και σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων(ΣΑΕΚ) για τα φράγματα Ινίου Μαχαιρά και Φανερωμένης.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Μιχάλης Σαμωνάκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Πολιτικής Προστασίας Κώστας Αραβιάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Καραβάδου Δημήτρης Παναγιωτάκης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου Γιάννης Ρολάκης, ο πρόεδρος του Γ΄ ΤΟΕΒ Μοιρών Νίκος Τσικριτσάκης, ο αντιπρόεδρος Γ΄ΤΟΕΒ Μοιρών Μανόλης Παπαδάκης, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Α΄ζώνη Τυμπακίου Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ο γραμματέας ΤΟΕΒ Ινίου Γιώργος Φαρσαράκης, οι εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων Αχιλλέας Παραθύρας και Χαράλαμπος Γκούβας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης και η προϊσταμένη του τμήματος δομών-περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης Σγουρώ Μαριέττα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: