Κακοκαιρία Γηρυόνης: Προβλήματα και στην Ιερισσό


Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει για απάντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ επενέβη και για την μεταφορά άνδρα από ποιμνιοστάσιο σε ασφαλές σημείο. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή και η πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις από τις οποίες οι 14 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και πέντε για κοπές δέντρων.

Τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή βρίσκονται σε ύφεση. Η πυροσβεστική ωστόσο είναι σε επιφυλακή.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Δέλτα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με συνέπεια την αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Λουδία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στις πληγείσες περιοχές, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην περιοχή Δέλτα Χαλκηδόνας έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα και υπάρχει ο σχετικός έλεγχος.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: