Κακοκαιρία «Eva»: Νέο μήνυμα από το «112» στη δυτική Ελλάδα

Νέο προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας ενόψει της κακοκαιρίας «Eva» που αναμένεται να πλήξει από το πρωί του Σαββάτου (5/11), μεγάλο μέρος της χώρας.

Νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα από το 112 στους κατοίκους βορειου Ιονίου και Ηπείρου.


Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός από αύριο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα φέρουν μεγάλα ύψη βροχής και μεγάλο αριθμό κεραυνών. Για το λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα, να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Παράλληλα συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τους χειμάρρους, να μην τους διασχίζουν για κανένα λόγο και σε παρόμοια περίπτωση να καταφεύγουν στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Η κακοκαιρία «EVA» έχει δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία, το οποίο θα κινηθεί
νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: