Κακές συνήθειες ομορφιάς στον χώρο εργασίας…

Πολλές γυναίκες περνάμε κάποιες δύσκολες μέρες και δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε στην δουλειά, πειραματιζόμαστε με το μακιγιάζ, τα μαλλιά ή μας πήρε ο ύπνος και δεν προλαβαίνουμε να ετοιμαστούμε γρήγορα, όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να κάνουμε τραγικά λάθη που μπορεί να επηρεάσουν τον επαγγελματισμό μας.

Ας δούμε ποια λάθη ομορφιάς πρέπει να αποφεύγετε:

1. Ποτέ δεν πρέπει να βάφεστε. Ακόμα και αν ξενυχτήσατε το προηγούμενο βράδυ ή απλά σας πήρε ο ύπνος και αργήσατε στην δουλεία, καλύτερα να βάλετε στα γρήγορα ένα concealer και ρουζ και να πάτε στην δουλεία – παρά να κάθεστε στον εργασιακό σας χώρο και να βάφεστε. Έστω βαφτείτε στην τουαλέτα, όπου δεν σας βλέπει κανείς.

2. Ποτέ δεν πρέπει βάφεστε υπερβολικά. Το βαρύ μακιγιάζ την ημέρα στον εργασιακό χώρο είναι αντιαισθητικό, αντιεπαγγελματικό και ανώριμο. Προτιμήστε γήινους τόνους και απαλές υφές που κολακεύουν και φωτίζουν το πρόσωπο.

3. Ποτέ δεν πρέπει να βάζετε πάρα πολύ άρωμα. Ειδικά αν ο εργασιακός σας χώρος δεν είναι μεγάλος και βρίσκονται μέσα πολλά άτομα είναι εντελώς ενοχλητικό. Τις πρωινές ώρες φορέστε ένα απαλό άρωμα, ψεκάστε 2-3 φορές το πολύ, να είσαστε σίγουρη ότι ακόμα και αν δεν νιώθετε το άρωμα σας, οι άλλοι το καταλαβαίνουν.

4. Ποτέ δεν πρέπει να ντύνεστε υπερβολικά. Ακολουθήστε το dress code της εργασίας σας και προσθέστε μερικές προσωπικές πινελιές. Να έχετε πάντα έτοιμο ένα σύνολο για τις έκτακτες περιστάσεις όπως αν σας πήρε ο ύπνος και δεν έχετε χρόνο να επιλέξετε ρούχα.

5. Ποτέ να μην κάνετε αντιαισθητικές κινήσεις. Την ώρα της εργασίας, ειδικά αν εργάζεστε σε γραφείο, μπορεί να παρασυρθείτε εύκολα και να αρχίσετε να τρώτε τα νύχια σας, να πειράζετε τα μαλλιά σας, το στόμα σας ή να κάθεστε ανάρμοστα και άλλα. Οι κινήσεις αυτές δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν είσαστε σίγουρες για τον εαυτό σας, είσαστε αγχώδης χαρακτήρας και άλλα.

6. Ποτέ να μην έχετε απεριποίητα νύχια. Ακόμα και αν δεν προλάβατε να τα βάψετε την προηγούμενη μέρα, βάλτε μια κρέμα χεριών στα πετσάκια για να μαλακώσουν και να μην φαίνονται ξηρά και αντιαισθητικά.

jenny.gr

youweekly.gr-Trends

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: