Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με 18άρια στην Κρήτη την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου

Πτώση σημείωσε η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη 31/01, ωστόσο στην Κρήτη διατηρήθηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας σημείωθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Λέντα, Ηρακλείου και ήταν ίση με 17.9 βαθμούς Κελσίου.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες τις ημέρας σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.


Ο καιρός την Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: