Καιρός στην Αθήνα: Καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους πλήττει την Αττική

«Άνοιξαν» οι ουρανοί — Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στην Αθήνα

Ανοιξαν οι ουρανοί στην Αττική. Σφοδρή καταιγίδα πλήττει το λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν πλημμυρίσει σε αρκετές περιοχές. 

Το νέο «κύμα» κακοκαιρίας δεν αφήνει ανεπηρέαστη την πρωτεύουσα, καθώς ήδη εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα.

Καταρρακτωδώς βρέχει αυτή την ώρα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και την Ανάβυσσο, σύμφωνα με το meteo.gr. 

Καταιγίδα έχει εκδηλωθεί και στην Εκάλη, τη Βαρυμπόμπη, τα Βριλήσσια και την Κηφισιά. 


Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα.

στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια στους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: