Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Πρόσκαιρες καταιγίδες… πριν τον καύσωνα

Σήμερα αναμένονται τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Αναλυτικά :

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση στην υπόλοιπη χώρα:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με ένταση 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία ,κατά τόπους, θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και τοπικά θα αυξηθούν, κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν στα ορεινά της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο και στα νησιά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία κυρίως στα ορεινά καθώς και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

typosthes.gr-topika

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: